24-05

In een gelijk opgaande wedstrijd is het CKV Unitas/Perspectief 1 wie aan het langste eind trok. Na een 8-8 ruststand en waar beide ploegen om-en-om een voorsprong wisten te pakken, trok Unitas in de laatste 5 minuten de wedstrijd naar zich toe. De wedstrijd werd met 16-17 gewonnen, zo zijn er nog 3 finales te gaan voor de ploeg van Houtman om ook op het veld promotie af te dwingen.

Dat de rollen nu zijn omgedraaid ten opzichte van het zaalseizoen mag duidelijk zijn. Waar Unitas in de zaal iedere wedstrijd zonder verwachtingen en vrij kon spelen, is dat nu de tegenpartij wie dit wekelijks zal doen. Zo wisten VEO en Nieuwerkerk dit al eerder op de mat te leggen, nu was het GKV wat bijna voor puntverlies van Unitas zorgde. Ondanks dat bijna het dubbele aantal kansen door Unitas werd gehaald (123 om 65) was het verschil in doelpunten na 60 minuten korfbal slechts 1.

Onder de goed leidende scheidsrechters Mantel en Dekker was het GKV wie de score wisten te openen, 0-1. Daarna was het door een goed schietende Noah Bijsterbosch en Floor Munnik toch vooral Unitas wie de voorsprong wisten te pakken. Via 4-3 liep de ploeg uit Harderwijk uit naar 7-5. Maar het was duidelijk dat GKV wel zin had om er een spannende wedstrijd van te maken. Een hardwerkende en stugge ploeg (net als iedere ploeg in het oranje-zwart 😉), knokte zich terug naar 7-7. Unitas leek met een 7-8 voorsprong de rust in te gaan, maar met een strafworp trok GKV de stand op 8-8 weer gelijk.

Na de rust was het toch vooral GKV wat het voortouw nam. Zonder druk te kunnen spelen werd een hoog rendement gehaald. Er werd een voorsprong van twee doelpunten neergezet door GKV tot 15-13. De Harderwijkers draaiden veel aanvallen met meerdere schoten, maar de bal viel niet. Mede door de invalbeurt van Daan Reijgersberg kon hij zijn vak met goede rebounds ondersteunen. Dit bleek in de slotfase de doorslag te gaan geven. Mike van Boven zette met 2 doelpunten Unitas weer naast GKV, 15-15. Nog één doelpunt tegen aan de kant van GKV, wederom een lange aanval van Unitas met als eindstation Sabine Verhoef zorgde voor een 16-16 tussenstand met nog 4 minuten op de klok. Een lange aanval met een aantal rebounds van Daan zorgde ervoor dat Mike met een kleine kans de laatste goal van de wedstrijd wist te scoren, 16-17.

Met nog 1.23 op de klok kwam er een déjà vu moment van de heenwedstrijd in Harderwijk. GKV, met topschutter Kevin van Beest in de aanval wilde op zoek naar de gelijkmaker. Na 1.20 minuten zoeken naar een kans kreeg de ploeg uit Gorinchem nog een vrije bal. GKV wist in deze laatste seconden niet meer tot schot te komen waardoor de Harderwijkers met nog 3 wedstrijden te gaan nog steeds de lijst mogen aanvoeren in de overgangsklasse.

Aanstaande zaterdag 28 mei is het weer tijd voor een thuiswedstrijd op sportpark het Slingerbos. Dit keer komt KVS/Maritiem uit Scheveningen op bezoek. De ploeg uit Scheveningen is kampioen geworden in de zaal en heeft daarmee promotie naar de hoofdklasse afgedwongen, een knappe prestatie van de ploeg onder leiding van ex-international Andre Kuipers. De ploeg uit Scheveningen scoort makkelijk goals en heeft veel aanvallende power. CKV/Unitas Perspectief beseft zich maar al te goed dat er keihard gewerkt moet worden, wil het kunnen winnen van KVS/Maritiem.

Om 14:00 speelt CKV/Unitas Perspectief 2 tegen KVS/Maritiem 2. Door het verlies tegen GKV 2 van afgelopen zaterdag is Unitas 2 zo goed als uitgespeeld en kan het vrijuit spelen. Unitas 1 heeft nog alles om voor te spelen en zal met die instelling om 15:30 ook in het veld stappen tegen KVS. Het kan de steun van het eigen publiek hier keihard bij gebruiken, dus horen wij jou zaterdag ook de ploegen aanmoedigen?