Nieuws

29-05

Woensdag 25 mei, donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei stonden al maandenlang in de agenda omcirkeld: Het Unitas/Pos Zonwering kamp. Na 2 jaar geen kamp, mochten we eindelijk weer!

Met 101 opgegeven kinderen, waarvan er uiteindelijk 98 mee gingen, verdeeld over 1 kangoeroe (5 jaar) t/m alle jeugd waaronder de A-junioren (18 jaar). Locatie dit jaar was het scoutinggebouw van Jan Wandelaar in Zeewolde. Middenin het bos, vlakbij het strand.

Woensdag:

In 3 groepen gingen we woensdagmiddag naar de kamplocatie. De kangoeroe en F-jeugd werd gebracht door ouders. De E & D gingen per fiets en pont en de laatste groep waren de C-, B- & A-jeugd; ook per fiets en pont.

Aangekomen op het kamp ging iedereen zijn plekje voor de nacht vast klaar maken. Luchtbedden werden opgepompt, slaapzakken werden klaar gezet, de 1e snoepzakken geopend en de A- & B-jeugd mocht hun tent buiten opzetten. 

Om 18:00 stond het eten klaar door onze fantastische keukenploeg. Heerlijk als je als kind zijnde de hele dag bezig bent en als begeleider bezig bent met het organiseren, dat er dan een keukenploeg is die het eten tot in de puntjes verzorgd.

Na het eten werd het kamp geopend. Het thema dit jaar; Expeditie Robinson. Zoals wellicht bekend binnen dit thema wordt er gestreden in groepjes voor de 'beste robinson'. Zo ook bij het Unitas/Pos Zonwering kamp. Elk team krijgt een robinson ketting en bij elke activiteit zijn kralen in verschillende kleuren met verschillende punten te verdienen. Welk groepje aan het einde van het kamp de meeste punten aan zijn ketting heeft hangen, heeft de expeditie gewonnen. 

De groepjes werden opgenoemd en meteen mocht je in groepje een echte robinson vlag maken met je eigen teamnaam. Hierna werd de kangoeroe, F- & E-jeugd apart genomen voor een avondspel. Het werd een estafette in het bos.

Hierna hadden de D- & C-jeugd een activiteit: Het douanaspel in het bos. 1e ronde in de schemer, 2e ronde in het donkere bos acherna gezeten door politie in onesies. Wat een fanatisme en plezier.

Als laatste deze avond waren de B- & A-jeugd aan de beurt. Op de locatie zelf werd er een 'spekjespong' toernooi georganiseerd. Per verliezend spel moest je iets laten doen (oranje haar, lippenstift of teksten op je gezicht). Het was aan het einde van het toernooi een fraai gezicht...

Het kampvuur stond al een tijd aan en het werd voor een aantal nog een lange avond.....

Donderdag:

Al voor 7u waren er al veel kinderen wakker. Vroeg ontbijten (8.30) want de B- & A-jeugd moest om 9.30 al verzamelen voor hun activiteit. Op de fiets dieper het bos in gingen zij klimmen, tokkelen en archery tag (pijl en boogschieten waarbij de pijl met schuim is getipt).

De overige jeugd ging naar de plaatselijke korfbalvereniging KV Wolderwijd. Hier stond een zeskamp met expeditie robinson proeven (onder andere vuur maken, de eetproef en klimmen via een apenhang over het water). 

Weer terug bij het kamp een lunch voor iedereen. Goed eten, want hierna stond de Mudrun op het programma.

Hessel & Maarten hadden een fantastische run uitgezet door het bos en eindigend bij het strand. De 12 groepjes vertrokken om en om en moesten door modder, sloten, onder netten door en nog een aantal obstakels overwinnen. Leuk om te zien dat de oudere kinderen de jongere kinderen hielpen. Groepjes bleven bij elkaar, hielpen elkaar en motiveerden elkaar.

Uiteindelijk iedereen weer terug op het kamp waarbij er een lange rij stond bij het douchen. Want alle Robinsons hadden hard gewerkt en stonken een uur in de wind.

Ook nu weer een lekker diner waarbij er goed en veel werd gegeten!

Na het eten werd er nog snel wat geoefend voor de Bonte avond. En daar was Funitas ook aanwezig. Zij organiseerden de Bonte Avond. De 3 juryleden (een fanatieke Unitassupporter, de monnik en een soort bosbewoner) beoordeelden alle 21 acts. Alle groepjes voerden een act op. Dansjes, voorstellingen, trucs en acrogym activiteiten werden voor gedaan. Uiteindelijk een top 3 die natuurlijk weer kralen kregen voor aan de ketting. 

Hierna ging de jongste jeugd naar bed. De oudste jeud niet, voor hen nog een dropping. Tegen middennacht werden zij midden in het bos gedropt. Zonder telefoon en met zaklamp moesten zij de weg naar het kamp vinden. Maar pas op, er zijn hunters op de terugweg. Als je gezien wordt verlies je punten en krijg je minder kralen aan je teamketting. 1 groepje vond de weg in 1x, 1 groepje was compleet verdwaald en moest opgehaald worden met auto en 1 groepje kwam via een flinke omweg toch op het goede pad terecht. Tegen 1.30 was eindelijk iedereen binnen en kon er even geslapen worden. Even of toch niet? Tegen 3 uur moest de A- & B-jeugd opnieuw verzamelen voor een 'drill'. Helaas werkte het weer niet helemaal mee waardoor het vuur maken werd geschrapt. Maar in duo's moest er letterlijk fysiek gestreden worden en was er voor hen ook een eetproef. Na een klein uurtje mochten ook zij eindelijk naar bed.

Vrijdag:

Iedereen was beduidend later wakker dan de ochtend ervoor. Ook nu weer redelijk op tijd ontbijten want de spullen moesten opgeruimd worden. Gelukkig nog niet naar huis want er stond nog 1 gezamelijke activiteit te wachten. Met fietsen en auto's werd er naar het strand gereden voor 4 verschillende groeps spellen. Beach korfbal, zandkasteel bouwen, een balanceer activiteit en fysieke/samenwerkings activiteit werden afgewerkt. De 1 nog even fanatiek als bijna 48u geleden, de ander hield met moeite zijn ogen open.

Terug komend op het kamp nog 1x samen lunchen. Na de lunch was de prijsuitreiking van de Expeditie Robinson. 

Team 'Anti mis' heeft gedurende het kamp de meeste punten verzameld aan hun ketting en is de terechte winnaar van het Expeditie Robinson Kamp. Ook werd er een medaille uitgerijkt aan de toppers van de keukenploeg.

Na 2 liedjes (bij verschillende adressen worden grauwtje de ezel & tante pie nog steeds gezongen) en wat chillen was het tijd voor de terug reis. 

1 grote groep fietsers ging met de pont en de jongste jeugd werd opgehaald door ouders.

Alle spullen stonden alweer in rijtjes klaar voordat iedereen bij Unitas aanwezig was. Hulde voor Ramon, Maarten & Mart die het logistieke deel voor hun rekening namen. 

Bij Unitas stonden vele ouders te wachten op de kinderen. Moe, voldaan maar met een brede glimlach kijken we terug op een fantastisch kamp 2022!

 

Volgend jaar zijn we er weer bij! Houd jij woensdag 17 mei, donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 alvast vrij in je agenda? 

Ouders/verzorgers; veel meer foto's staan op de social media kanalen. Zoek op Instagram/Facebook op Pos Zonwering & Deuren Unitas Kamp 2022.