Nieuws

13-06

Voorafgaand aan de wedstrijd wisten we het. Nog twee finales te gaan. Niks was minder waar want het was een hele spannende finale afgelopen zaterdag.

Om 14 uur klonk het startsignaal van BEP 2 tegen Unitas/Perspectief 2, die wedstrijd werd keurig gewonnen door Unitas met 14-19. Hier was al te zien dat het flink aan het waaien was. De wind kwam met harde vlagen over het veld en dit zorgde ervoor dat ons spel wat beperkt werd aangezien tegen de wind inschieten (over het algemeen) niet echt voor een hoog rendement ging zorgen.

Om 15:30 was het dan de beurt aan Unitas/perspectief 1. Er waren een aantal supporters meegereisd en dit kwam goed van pas deze wedstrijd. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en het was vanaf het begin al wel duidelijk dat er geen hoge eindscore op het bord zou komen te staan. Na 30 minuten spelen stond er dan ook een ruststand van 6 tegen 6 op het scorebord. In de kleedkamer bespraken we de tactiek nog eens goed door en kwamen we tot de conclusie dat de kansen die we namen eigenlijk best goed waren, alleen moest het rendement omhoog.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Want ook de tweede helft verliep erg moeizaam, we creëerde genoeg kansen met zijn allen (131!) maar zolang ze er niet in gaan blijft het een moeilijke wedstrijd. Vlak na rust kwamen we op een 6-8 voorsprong en kreeg iedereen het gevoel dat we konden doorpakken. Helaas lukte dit niet en kwam BEP vrij snel weer op gelijke hoogte. Even daarna nam BEP zelfs de leiding over maar er was nog genoeg tijd om dit recht te zetten. Toen het uiteindelijk 10-10 stond met nog 1 minuut te gaan werd het toch wel even heel spannend. Want een gelijkspel konden we niet gebruiken.

Toen kwam de kracht van herhalen naar boven. Door een paar knappe rebounds van Mark Kreikamp en Jules Verwij kon Sabine Verhoef nog een laatste keer aanleggen en stond er gelukkig na 60 minuten spelen een stand van 10-11 op het scorebord.

Al met al een hele spannende wedstrijd en we zijn heel blij dat we de punten weer mee hebben kunnen nemen naar Harderwijk. Daarnaast willen we de supporters ook weer bedanken.

Aanstaande zaterdag staat er een mooie dag op de planning, de afsluitingsdag met leuke activiteiten, lekker eten en een (gouden) feest. Unitas/perspectief 1 kan het seizoen goed afsluiten. Bij winst is het kampioenschap op het veld binnen en promoveren we volgend veld seizoen naar de hoofdklasse. Maar dit is nog niet gespeeld en we hebben alle support weer hard nodig om dit fantastische seizoen nog mooier af te kunnen sluiten.

14:00 Unitas/Perspectief 2- DSC 3

15:30 Unitas/Perspectief 1- Velocitas 1