22-06

Zaterdag 18 juni 2022, de dag dat Unitas/Perspectief 1 een historische dubbel binnen kan slepen. Na de promotie naar de Korfbal League in de zaal (dit klinkt nog steeds alsof het niet echt gebeurd is), was het de taak om op het veld ook het kampioenschap te behalen en te promoveren naar de Hoofdklasse. Het tweede helft veldseizoen hadden we na een klein gelukje (Nieuwerkerk liet één extra puntje liggen) een marge van 3 punten, die Nieuwerkerk een paar weken geleden eigenhandig terugbracht naar één punt. Deze zaterdag bleek hoe belangrijk dat ene extra puntje is geweest.

Deze zaterdag had namelijk alles in zich om er een fantastische dag van te maken. Het sportpark Slingerbos de gehele dag goed gevuld met mensen voor de jeugd, de kruisfinales en gezelligheid. Daarnaast was het sportpark goed versierd en stond er een gezellig muziekje aan. Een lekkere zomerse vibe!

Unitas/Perspectief 2 gaf voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip hun visitekaartje af door te winnen van DSC 3 met 18-15. Hier hebben een aantal spelers uit de junioren hun minuten mogen maken, wat natuurlijk super belangrijk is voor de doorstroom van de spelers/speelsters binnen de vereniging!

Alle randvoorwaarden voor een mooie wedstrijd van het vlaggenschip waren dus aanwezig. Maar toch moest de wedstrijd tegen Velocitas nog wel over de streep getrokken worden. En de mensen die de uitslagen van de eerdere wedstrijden het 2e helft veldseizoen een beetje gevolgd hadden, konden zien dat het nog niet heel gemakkelijk is gegaan. Daarom was volle focus een noodzaak en benadrukte succescoach Marc Houtman dat het deze dag zou gaan om de échte wil om deze wedstrijd binnen te halen.

Bij het oplopen mochten de jongste leden, de kangoeroetjes, van onze vereniging aan de hand mee. Wat geweldig om te zien, al die blije (en toch ook wel een beetje gespannen) koppies! 😊

Mike van Boven opende de score van deze wedstrijd. Vervolgens liep de ploeg uit van 6-2 naar een 12-3 voorsprong. Een luxe aan voorsprong, dat is nog niet vaak gebeurd dit tweede helft veldseizoen. En wat in de warmte ook niet heel verkeerd was.

Met een ruststand van 12-6 werd alles nog even extra doorgesproken, om ons vervolgens op te maken voor de laatste helft van dit bijzondere seizoen. Er moest in ieder geval gezorgd worden dat de voorsprong niet meer weggeven werd en daarnaast natuurlijk ook voor het publiek nog een leuke pot van te maken.

In de tweede helft ging het van 14-7 naar 17-11 en uiteindelijk met 4 doelpunten op rij van de oranjehemden stond het 21-11. Er was dus genoeg ruimte voor de publiekswissel van Ineke de Boer, die stopt na dit seizoen. Na het laatste Unitas-doelpunt dit seizoen, de 23-13, kon het feest losbarsten!

Na afloop van de wedstrijd was er tijd om uitgebreid afscheid te nemen van een aantal spelers en staf. Vervolgens de kampioenenparade, waarbij alle teams een ererondje mochten rennen/lopen/kruipen! Waarna als laatste de hele tribune leegliep om voor ons als selectie te gaan staan en te huldigen. Wat een bijzonder moment en wat heeft de club dit jaar laten zien wat voor een mooie vereniging we hebben, van jong tot oud!

Nogmaals namens de hele selectie voor alle mensen van de vereniging, heeeel veel dank voor dit geweldige seizoen en tot volgend jaar!