12-09

Na een voorbereiding met vijf oefenwedstrijden in twee weken was het op zaterdag 10 september tijd om de competitie aan te vangen.

Unitas/Perspectief 2 mocht voor de eerste competitiewedstrijd afreizen naar KVS in Scheveningen. Na een voortvarende start stonden de Harderwijkers al snel met 1-4 op voorsprong. Echter zakte dat wat weg en met nog 8 minuten op de klok stond KVS 2 met 15-13 voor. In een goed slotoffensief wist Unitas 2 dit toch nog om te bouwen naar een mooie 15-16 overwinning. Een goede start van het seizoen voor Unitas/Perspectief 2!

Om 15:30 stond Dalto 1 - Unitas/Perspectief 1 op de planning bij het mooie complex van Dalto. Ondanks de flinke files en het oponthoud onderweg kwam Unitas 1 alsnog optijd om 14:45 aan in Driebergen. Scheidsrechters de Groot en Smits floten om 15:30 voor de start van de wedstrijd. Het beloofde een moeizame start van de wedstrijd te worden met aan beide kanten weinig doelpunten. Na 3-6 besloot het coachend duo aan Harderwijkse zijde, Marc Houtman en Jelmer van der Beek, voor het eerst een time-out te nemen. Dit wierp niet direct zijn vruchten af wat ervoor zorgde dat er een 9-5 ruststand op het scorebord stond. In de rust werd er ook naar de statistieken gekeken die ons lieten zien dat deze 5 goals gemaakt werden uit maarliefst 50 pogingen, wat een 10% schot percentage betekende. De doelstelling voor de tweede helft was duidelijk, dat moet omhoog.

In de tweede helft wist Unitas/Perspectief 1 door tweemaal Noah Bijsterbosch nog wel terug te komen tot 11-9. Maar dit bleek achteraf ook de laatste opwelling van de oranjehemden te zijn. Dalto 1 speelde de wedstrijd goed uit en liep door naar een 14-10 voorsprong en vervolgens zelfs naar een eindstand van 18-10. Unitas/Perspectief eindigde de wedstrijd met een schot percentage van 11%, wat simpelweg veel te laag was.

Helaas kende de hoofdmacht een volledige offday en moest het de meerdere erkennen in Dalto vandaag. Echter is er nog volop vertrouwen voor de return over enkele weken doordeweeks in Harderwijk.

Komende zaterdag 17 september speelt de selectie van Unitas/Perspectief thuis op het mooie sportpark!  Beiden ploegen treffen tegenstanders die de eerste wedstrijd van de competitie wisten te winnen, dus de selectie mag aan de bak. Wij kunnen dan ook alle support goed gebruiken!