Nieuws

01-11

Zoals veel misschien al weten is de selectie van CKV Unitas/Perspectief dit jaar gepromoveerd naar de korfballeague. Sinds een aantal jaar worden de spelers van de selectie door therapeutisch centrum de Berekuyl onder leiding van Jeroen Dirksen ondersteund. Dit heeft mede bijgedragen aan de groei van het niveau van het team. Zo worden de spelers gemonitord met hartslagmeters en ook krijgen zij fysieke metingen om blessures zoveel mogelijk te voorkomen.
Vanaf dit seizoen is de samenwerking met de Berekuyl nog verder versterkt om voor de hele vereniging deze fysieke meting mogelijk te maken. Dit geldt voor alle jeugdleden die in de D-jeugd spelen tot en met de A-jeugd. En zal dan ook geheel kosteloos zijn. Zit je in de senioren en wil je ook graag de fysieke meting doen? Lees dan even verder hoe het werkt.


Wat houdt de fysieke meting in?
Komend seizoen zullen op 2 momenten de fysieke meting worden afgenomen. Dit kost zo’n 10/15 minuten en bestaat uit korte oefeningen. Tijdens deze verschillende korte oefeningen wordt de kans op blessures in de heupen, knieën en enkels gemeten. Komt uit de test dat je gevoelig bent op een bepaald punt, dan krijg je een terugkoppeling van de Berekuyl hierover met oefeningen die deze blessures zouden kunnen voorkomen.


Welke informatie hebben wij hiervoor nodig?
Om de fysieke meting voor u kosteloos af te kunnen nemen heeft de Berekuyl verschillende informatie nodig om dit te kunnen declareren bij uw zorgverzekering. Omdat dit standaard in het basispakket zit, komt er verder geen factuur van en is het dus kosteloos.
De gegevens die nodig zijn voor de declaratie zijn:
- Naam
- Team
- Geboortedatum
- Postcode en huisnummer
- Telefoonnummer en mailadres ouder
Wilt uw deze informatie voor 4 november mailen naar testen@deberekuyl.nl?


Wanneer en waar wordt deze fysieke meting gehouden?
De fysieke meting wordt zoals eerder al genoemd dit seizoen 2 keer gehouden. Het eerste moment staat gepland op maandag 7 november en dinsdag 8 november. De meting zal afgenomen worden in het clubhuis van Unitas. De tijden zijn daarom zo ingepland dat je voor of na je training gezamenlijk naar het clubgebouw toe kan.
- Maandag 7 november:
- 19.00: C5
- 19.30: C3/C4
- 20.00: B3
- 20.15: B1/B2
- Dinsdag 8 november:
- 17.45: C1
- 18.00: D3/D5
- 18.45: D1/D2
- 19.00: D2/D4
- 20.00: A3
- 20.10: A1/A2


Wil je als seniorenlid ook graag deze fysieke meting doen?
Dat kan! Als je aanvullend voor fysiotherapie verzekerd bent worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht. Wil je dit voor de zekerheid even laten checken, stuur dan ook gerust een mailtje naar testen@deberekuyl.nl


Graag zien wij jullie reactie verschijnen (dit bericht zal ook gedeeld worden in de team apps van de A t/m D jeugd)
Met vriendelijke groet,
CKV Unitas/Perspectief