29-11

Allereerst stond de wedstrijd Dos'46 2 - Unitas/Perspectief 2 op het programma. Unitas 2 keek vanaf de start van de wedstrijd tegen een achterstand aan, zo kwamen de Harderwijkers 3-0 achter. Unitas kwam in de eerste helft nog wel wat terug, maar de laatste vijf goals voor rust waren voor Dos'46 2, wat resulteerde in een 11-5 ruststand. Ook in de tweede helft veranderde dit wedstrijdbeeld niet echt. De eindstand was 23-15 in het voordeel voor Dos'46 2. Lichtpuntje was nog wel dat er ruimte was voor Arne Luijendijk om zijn debuut te maken in het tweede.

De eerste twee wedstrijden van het Kenonz korfballeague seizoen kon Unitas/Perspectief 1 zowel tegen Groen-Geel als tegen PKC een helft mee met de scores. Vandaag wilde Unitas/Perspectief 1 meer, namelijk een hele wedstrijd goed spelen tegen Dos'46 in Nijeveen.
Om 20:00 uur floten de heren Kok en Luttik voor aanvang van de wedstrijd. De oranjehemden beginnen de wedstrijd goed met sterk verdedigen en veel goede kansen in de aanval. Deze kansen worden echter niet bekroond tot doelpunten totdat Noah Bijsterbosch tekent voor de 0-1. Hierna komt de wedstrijd pas op gang, na 8 minuten weet Dos'46 voor het eerst de mand te vinden. Nadat de Nijeveense korfballers de eerste voorsprong van 2-1 op het scorebord zette was het stuivertje wisselen tot een stand van 5-4. Dos'46 slaat vanaf hier een gaatje van drie doelpunten. Mede dankzij de enorme druk en het goede voorverdedigen van Dos'46 komt Unitas nauwelijks tot goede aanvallen met meerdere kansen. Ondanks een matige eerste helft van Harderwijkse zijde weet Mark Kreikamp zes seconden voor tijd de ruststand te bepalen op 11-9.

In de rust wordt er besproken dat de eerste helft nog zeer matig is en dat wanneer we onszelf verbeteren we hier wel eens een goede wedstrijd neer kunnen gaan zetten. Ook zijn we alert op het feit dat de eerste fase na rust meestal een moeilijke fase is voor Unitas 1.

Na de rust wordt er direct gescoord wat zorgt voor een 11-10 stand, het geloof groeit. Echter zakt het dan helemaal in elkaar, aan de Harderwijkse zijde komt er geen normale aanval meer uit en Dos'46 kan gemakkelijk uitlopen naar 10-18 en uiteindelijk zelfs naar 13-26. Unitas/Perspectief 1 weet maar vier doelpunten te maken in de tweede helft en dat is op dit niveau natuurlijk bij lange na niet genoeg. Een totale offday zorgt ervoor dat Unitas 1 hard onderuit gaat tegen Dos'46
Komend weekend reist de selectie van Unitas/Perspectief af naar Amsterdam voor een tweeluik wedstrijd tegen Blauw-Wit. Er zijn nog plekken in de bus, dus geef je snel op. (Dit scheelt je ook parkeerkosten). Wij kunnen jullie support net als in Nijeveen goed gebruiken!