21-12

10 december speelde de selectie van Unitas/perspectief haar tweede thuiswedstrijd van dit zaalseizoen tegen de regerend zaalkampioen Fortuna. De week ervoor verloor zowel Unitas 1 als Unitas 2 haar wedstrijden tegen Blauw-Wit en was het tijd om weer een mooie wedstrijd neer te zetten. Zolang wij maar hard werken en alles geven blijven er mooie wedstrijden komen, zeker met de hulp van ons fantastische publiek.

De wedstrijd tegen Fortuna begon gelijk opgaand. De doelpunten vielen in de beginfase om en om en er was strijdlust te zien bij de thuisploeg. Mooie passes, onderscheppingen, rebounds en doelpunten werden gevierd met het publiek en dit zorgde er ook voor dat Unitas steeds aan de goede kant van de score bleef staan. De 9-8 was wel een hele mooie, een strakke pass van Lara Kreikamp vanuit het buitenveld op Noah Bijsterbosch die met een mooie beweging langs zijn tegenstander kwam (u heeft het filmpje vast voorbij zien komen). Vlak voor rust sloeg Fortuna een klein gaatje van 3 verschil en na rust deed de uitploeg dit nog eens waardoor het ineens 9-16 stond. Unitas nam een time-out en de afspraken werden nog eens herhaald, dit pakte goed uit en met een paar mooie acties, van onder andere Sabine Verhoef kwam er een eindstand van 16-23 op het scorebord te staan. Die zelfde Sabine Verhoef werd door het publiek verkozen tot New York Pizza speler van de wedstrijd

De wedstrijd werd weer goed geanalyseerd en vervolgens mochten wij afgelopen weekend afrijzen naar Jules Verweij zijn home Town.

Bennekom dus, thuisbasis van DVO. Een club die op een bewonderenswaardige manier van club die vecht tegen degradatie naar play-off ploeg is gegaan door de afgelopen jaren. Dit is overigens niet de eerste keer dat de selectie afrijdt naar Bennekom voor een zaalwedstrijd. In de voorbereiding voor het league seizoen zijn er al oefenwedstrijden geweest tussen beiden ploegen. De oefenwedstrijd van het tweede eindigde destijds in een 23-19 uitslag voor DVO.

Maar zaterdag 17 december werd de wedstrijd tussen beiden partijen opnieuw gespeeld, maar dit maal daadwerkelijk om de punten. Dit werd een wedstrijd met veel reeksen van doelpunten en maar weinig stuivertje wisselen. Wanneer ik overigens spreek over “veel” reeksen van doelpunten heb ik het helaas niet over het totaal aantal doelpunten. In de eerste helft valt dit nog wel mee, nadat DVO de 1-0 op het scorebord heeft gezet scoren de Harderwijkers vier maal op een rij wat resulteert in de eerste time-out voor de thuisploeg. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen want even later staat er een 6-6 stand op het scorebord. Na vervolgens twee goals van Unitas loopt DVO 2 vervolgens uit naar een 10-8 voorsprong. De ruststand wordt bepaald door de tweede goal van Jules Verweij wat zorgt voor een 10-9 ruststand.

DVO 2 komt echter wel weer beter uit de rust met twee goals. Echter blijkt al snel dat er niet veel goals zullen vallen in de tweede helft , na wat goals hier en daar staat er een 14-13 stand op het scorebord met nog wel wat tijd op de klok. Echter zijn de doelpunten schaars, invaller Youri Aartsen weet vervolgens met een prachtige buzzerbeater van de schotklok van ver de gelijkmaker binnen te schieten. Hierna komen er geen doelpunten meer wat dus resulteert in een 14-14 eindstand. Dit betekent dus een punt voor Unitas/Perspectief 2 wat ervoor zorgt dat zij op drie punten komen te staan. Wat natuurlijk een knappe prestatie is.

De oefenwedstrijd eerder dit jaar tussen DVO 1 en Unitas/Perspectief 1 eindigde in een 29-21 eindstand. Dit kwam met name doordat de Harderwijkers de laatste vijf goals maakten. Nieuwe rondes, nieuwe kansen. Zaterdag 17 december om 19:30 uur floten scheidsrechters Boogaard en den Dekker voor aanvang van de wedstrijd tussen DVO 1 en Unitas 1. Unitas heeft dit jaar al een aantal keer bewezen goed mee te kunnen doen in de eerste helft van de wedstrijd tegen goede ploegen. De oranjehemden beginnen wederom brutaal en komen voor het eerst op voorsprong op 2-3 door een afstandsschot van Renee Havenaar. Na het uitwisselen van nog wat doelpunten trekt de thuisploeg de stand gelijk op 4-4. Dit is het startsein voor Unitas om in deze fase defensief meer rebounds te pakken en aanvallend makkelijker goals te gaan maken. Unitas/Perspectief weet door drie verschillende doelpuntenmakers uit te lopen naar een 4-7 stand. Echter zou play-off kandidaat DVO niet play-off waardig zijn als ze zich geen druk zouden maken en de rug zouden rechten om terug te komen in de wedstrijd. Sterker nog, nog voor rust weet DVO het heft in handen te nemen door negen goals te maken in de tijd dat Unitas er maar drie weet te maken. Dit zorgt voor een ruststand van 14-11 in het voordeel voor de Bennenkommers.

Nu komt de moeilijkste fase, daar waar Unitas het hele seizoen al goed bij kan blijven in de eerste helft, is het ook al het hele seizoen zo dat het kort na rust direct klaar is door persoonlijke fouten en een minder scherpe fase van de Harderwijkse kant.

Zaak dus om dit imago van ons af te schudden en sterk aan de tweede helft te beginnen. Kort na rust is het Noah Bijsterbosch die zorgt voor de 14-12 (één van zijn zes treffers). Thomas Hoekstra doet ook nog een duit in het zakje en brengt de wedstrijd terug tot één verschil (14-13). Dit is het moment voor DVO trainer Richard van Vloten om een time-out te nemen om de scherpte te herpakken. Ondanks dat Unitas kort na deze time-out nog wel in de wedstrijd blijft handen neemt DVO vanaf 16-15 toch wel echt afstand en loopt het uit naar 21-15 mede door moeizame aanvallen met veel plaatsfouten van de Harderwijkers. Desondanks betekende dit wel dat Unitas/Perspectief 1 het DVO wel driekwart wedstrijd lastig wist te maken in de plaats van een halve wedstrijd zoals dat was in de afgelopen weken. Door nog wat goals om en om van beiden ploegen eindigde de wedstrijd in een 24-18 uitslag voor DVO uit Bennekom. Al met al een goede verdedigende wedstrijd van Unitas 1 tegen een ploeg die gemakkelijk doelpunten maakt. Ook is de goede fase in de wedstrijd verlengt van een helft naar driekwart van de wedstrijd. Wie weet wat ons te wachten staat na de kerst als Unitas deze goede lijn weet door te trekken.

De eerste wedstrijden na de kerstvakantie die op het programma staan zijn de thuiswedstrijden op 7 januari tegen KZ/THERMO4U.

Unitas/Perspectief 2 – KZ 2 zal om 18:45 uur beginnen.

Unitas/Perspectief 1 zal tegen een oude bekende spelen die gelukkig nog geregeld op de feestjes of bij de wedstrijden van de selectie te vinden is, namelijk Matté Lipke. Inmiddels al weer twee seizoenen geleden koos hij ervoor om te gaan spelen bij KZ/Thermo4u en volgens mij kan hij inmiddels wel concluderen dat hij tevreden is met deze overstap. Echter gaan wij er als Unitas 1 natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij de punten niet mee kan nemen naar Koog aan de Zaan met zijn ploeg.

Unitas/Perspectief 1 – KZ 1 zal om 20:30 uur aanvangen.