16-01

De wedstrijd LDODK 2 - Unitas/Perspectief 2 begon om 18:15. Na een wat mindere start van de Harderwijkers (2-0 en 5-3) kwam er een mooie run van vijf doelpunten waardoor Unitas op een 5-8 voorsprong kwam. Echter stokte het vervolgens waardoor LDODK De laatste 7 goals voor rust wist te maken. Dit zorgde voor een 15-10 ruststand. Er was dus werk aan de winkel.

Unitas begint ijzersterk aan de tweede helft en komt mede dankzij een goede invalbeurt van Thomas Jongma terug tot een 17-17 stand. Helaas volgt er nu weer een mindere fase voor Unitas 2, waardoor LDODK weet te winnen met 21-18. Unitas 2 doet zichzelf te kort door een aantal grote kansen te laten liggen.

Om 20:00 uur stond de wedstrijd LDODK/Rinsma modeplein 1 - Unitas/Perspectief 1 op het programma. Op de afwezigen lijst voor deze wedstrijd stonden Marc Houtman (ziek) en Thomas Hoekstra (knie blessure). Op de plaats van Thomas startte Jules Verweij. De wedstrijd stond onder leiding van het arbitrale duo Buis en Miechels.

De wedstrijd begon met drie vlugge goals in drie aanvallen. Vervolgens wist LDODK er direct nog één te maken waardoor het eerste gaatje van twee goals gemaakt werd in het voordeel van de thuisploeg. Even later werd het na twee goals van de hand van Noah Bijsterbosch 4-4. Vanaf dit moment schakelt LDODK een tandje bij, en weten de oranjehemden niet aan te sluiten. LDODK loopt op slag van rust nog uit van 9-7 naar 11-7. Een achterstand van vier punten bij rust is de ploeg uit Harderwijk nog niet vaak voorgekomen. Daar waar Unitas 1 het hele seizoen al moeite heeft met de tweede helft zal er nu juist in die tweede helft aangezet moeten worden om het gat met LDODK te dichten.

Echter komt de ploeg uit Gorredijk sterker uit de kleedkamer wat resulteert in een 16-8 voorsprong. Reden voor Jelmer van de Beek om wat meer te gaan wisselen. Noah Bijsterbosch en Jules Verweij wisselen van vak, Lucca Boehlé komt in de ploeg en Renee Havenaar mag ook in het andere vak plaatsnemen. Dit lijkt toch even wennen, want LDODK loopt verder uit naar 22-13. Reden voor een time-out aan Harderwijkse zijde. Een duidelijke peptalk van Jelmer van de Beek en Daniël van Munster die aangeven dat er wat moet veranderen om nog enigzins terug te komen in de wedstrijd. Dit werpt zijn vruchten af en Unitas/Perspectief 1 weet van de laatste zeven doelpunten er zes te maken. Hierdoor laat Unitas zien 50 minuten lang strijd te kunnen leveren en juist in de tweede helft een tandje bij te zetten. Hierdoor eindigt de wedstrijd met een gemoedelijke sfeer in een 23-19 stand in een wedstrijd waarin LDODK nooit heeft hoeven vrezen om puntverlies. Na de wedstrijd bleef het ook nog lang gezellig in de kantine van LDODK.

Volgende week de thuiswedstrijden tegen KCC/CK Kozijnen.
Om 18:15 uur Unitas/Perspectief 2 - KCC/CK Kozijnen. Unitas staat op de 9e plek met 5 punten en KCC heeft 6 punten dus dit belooft wederom een spannende wedstrijd te worden.

Om 20:00 uur Unitas/Perspectief 1 - KCC/CK Kozijnen 1. Unitas staat helaas nog puntloos onderaan, maar KCC staat op de gedeelde 8e plek met 5 punten. Wie weet kan Unitas/Perspectief 1 hier wel zijn eerste punten gaan halen.

Kortom jullie support is voor beiden wedstrijden hard nodig en we zien jullie dan ook graag volgende week in de Sypel!