31-01

Na een knappe overwinning van Unitas 2, op Groen Geel 2, waarbij de ploeg zich mooi revancheert van de off-day tegen KCC 2 van vorige week, was het aan het eerste team om dit kunstje te herhalen. In plaats van een 23-21 overwinning, was het GroenGeel 1 wie met 21-23 de belangrijke punten mee kon nemen naar Wormer. De wedstrijd was bijna een kopie van de wedstrijd tegen KCC. Een snelle voorsprong van 5-1 wordt makkelijk weggegeven, waarna de bezoekers in de slotfase het initiatief nemen, een gat van 4 doelpunten, blijkt uiteindelijk te groot om nog te overbruggen in de laatste minuten.

De ploeg uit Wormer zal toch gewaarschuwd zijn voor de vaak sterke start van de Harderwijkers, maar ook GroenGeel was niet bij machte zich in de beginfase onder de druk vandaan te spelen. Unitas/Perspectief liep snel en simpel weg via 4-0 naar een 5-1 voorsprong. Na 10 minuten weten de bezoekers ook te scoren en er volgen een aantal snelle goals op rij door GroenGeel. Bij 7-7 staan de ploegen weer naast elkaar, en tot halverwege de tweede helft blijven de scores gelijk opgaan. Een intens en belangrijke duel voor beide ploegen waardoor er mooie duels ontstonden.

Tot de 14-14 blijven de ploegen elkaar weinig ontlopen, maar vanaf dat moment worden de aanvallen bij Unitas slordiger, en blijft GroenGeel gewoon doorscoren. Zij lopen uit naar 15-19 en het definitieve gat is geslagen. Unitas 1 probeert nog één keer bij te komen, maar komt niet dichterbij dan 2 verschil. Met dan nog een halve minuut te spelen bij 20-22 scoort Unitas nog één keer, maar dat is te weinig om GroenGeel nog echt zenuwachtig te maken. Met nog een paar seconden op de klok scoort GroenGeel de 21-23 en winnen deze belangrijke wedstrijd.

Een hard gelach voor de ploeg van Houtman en Van der Beek, wie na 10 speelronden in de Korfballeague helaas nog geen punt hebben weten te pakken. Wekelijks zijn er punten te noemen waarin de ploeg groeit, maar het lijkt nog niet genoeg om écht aanspraak te maken op een overwinning. De ploeg valt nog te vaak een fase stil qua doelpunten, en geeft in deze fase vaak ook makkelijke goals weg. Ondanks deze reeks aan verliezen is het des te mooier om te zien hoe veel en hoe fantastisch het Harderwijkse publiek is. Het geeft de ploeg iedere week weer een boost, een ploeg waar enorm veel weerbaarheid en potentie in zit, wie het wekelijks de topploegen weer enorm lastig maakt.

Met deze instelling en wil om het steeds beter te doen, zal de selectie het zaterdag de koploper PKC/Vertom zo moeilijk mogelijk gaan maken. Een middagwedstrijd in Papendrecht, om 13:45 start PKC/Vertom 2 tegen Unitas/Perspectief 2. Om 15:30 start de wedstrijd PKC/Vertom 1 - Unitas/Perspectief 1.