06-02

Allereerst de wedstrijd PKC/VERTOM 2 – Unitas/Perspectief 2. Het eerste duel tussen beiden ploegen in sporthal de Sypel in Harderwijk werd door de Harderwijkers gewonnen met 22-21. De facebookpagina van PKC gaf voor de wedstrijd al aan toe te zijn aan een revanche met Unitas/Perspectief 2. Echter startte ook dit maal Unitas 2 beter aan de wedstrijd dan dat PKC 2 dat deed. Het was echter geen eerste helft met veel doelpunten, van een 1-4 voorsprong liep PKC 2 wel wat in naar een 6-7 ruststand. Ook in het begin van de tweede helft hield Unitas/Perspectief 2 de voorsprong vast en bouwde deze uit naar 10-12. Dit was voor de coaches van PKC het signaal om wat tactische omzettingen te doen en dit bracht uiteindelijk ook resultaat. In de aanval bij Unitas/Perspectief stokte het waardoor PKC voor het eerst in de wedstrijd na 0-0 weer op een gelijke stand kwam (12-12). Hierna werd PKC duidelijk de betere partij en wist het de wedstrijd nog om te zetten naar een 16-15 overwinning in eigen huis. Kortom, een zwaar bevochten wedstrijd waar Unitas/Perspectief 2 helaas net naast de punten greep waar dat er toch zeker weten wel in heeft gezeten.

De eerste ontmoeting van dit jaar tussen PKC 1 en Unitas 1 eindigde in een 18-25 overwinning in een overvolle hal in Harderwijk. Deze wedstrijd verliep voor de ploeg uit Papendrecht erg moeizaam en dit was te zien in de 10-12 ruststand bijvoorbeeld. In de tweede helft liet PKC/VERTOM 1 zien over meer kwaliteiten dan Unitas te beschikken en wisten ze de voorsprong uit te bouwen waardoor de overwinning niet meer in het gedrang kwam.

Nu op naar een nieuwe wedstrijd tussen de ploeg uit Papendrecht en de ploeg uit Harderwijk. Vooraf aan de wedstrijd laat de stand zien dat dit een wedstrijd is tussen de koploper en de hekkensluiter. Op voorhand dus geen wedstrijd die vaak spannend zou moeten zijn. Om 15:30 uur floten scheidsrechters Falkenberg en den Ouden voor het startsignaal van PKC/VERTOM 1 – Unitas/Perspectief 1. Daar waar de laatste weken in de wedstrijden van Unitas/Perspectief 1 de start vaak erg goed was, was dat nu duidelijk niet het geval. PKC/Vertom 1 schoot uit de startblokken en wisten al snel op een 4-0 voorsprong te komen. De Harderwijkse coaches voelden zich genoodzaakt om aan de rem te trekken en een time-out te nemen. Dit bleek een goede keuze. Even later stond er namelijk een 6-4 stand op het scorebord, opmerkelijk om te vermelden, aan de Unitaszijde waren dit 4 goals van Mike van Boven. Na de time-out had Unitas/Perspectief 1 het beter op de rit en dit resulteerde in wat kortere aanvallen van PKC en wat minder snelle doelpunten. Nadat Noah Bijsterbosch voor de 9-6 aantekende namen de beiden Papendrechtse coaches een time-out. In deze fase van de wedstrijd schakelde PKC drie tandjes bij en Unitas kon duidelijk niet meer mee in dit geweld. Al voor rust was de wedstrijd eigenlijk beslist toen er een 17-8 stand op het scorebord stond.

Ondanks de huidige stand wordt er in de rust het nodige besproken wat er beter kan in de tweede helft om met goede moed de kleedkamer uit te komen. Dit bleek niet direct te werken, van de eerste zes goals na rust waren er vijf van de zijde van PKC. Wederom reden voor een time-out aan de kant van Unitas 1. Deze time-out bleek wederom een goede beslissing, want vanaf dit punt wisselden de scores elkaar wat meer af. Ook vielen er nog een aantal hele mooie doelpunten aan zowel de zijde van PKC als aan de zijde van Unitas waardoor het publiek zonder een spannende wedstrijd hopelijk toch nog vermaakt is. Na verloop van tijd maakte Mike van Boven met zijn 8e goal de 31-18. Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp zagen dit als moment om ook hun laatste time-out te nemen. Coach Houtman waarschuwde voor de laatste paar minuten en gaf aan dat het zaak was dat we niet met ons lieten spelen door toverballetjes en mooie combinaties. Mark Kreikamp gaf naderhand aan dit als aanmoediging te horen om zelf een mooie toverbal te scoren en wist met een één-handige fade-away de laatste goal van Unitas kant voor zijn rekening te nemen. De wedstrijd eindige in een 33-20 stand voor PKC/Vertom 1 tegen Unitas/Perspectief 1.

Volgende week staat er voor de selectie het tweeluik aan wedstrijden op het programma in sporthal de Sypel tegen Dos’46. Wij hopen jullie als supporters ook nu weer in grote getalen te mogen ontvangen.

Om 18:45 uur Unitas/Perspectief 2 – Dos’46 2. Dit is een wedstrijd tussen de nummer 7 en de nummer 8. Dit belooft dus een spannende wedstrijd te worden.
Om 20:30 uur Unitas/Perspectief 1 – Dos’46 1. Dos’46 verloor de afgelopen week van Blauw-Wit in Amsterdam en komen daardoor vanaf twee nederlagen op een rij naar Harderwijk toe.