Nieuws

12-02

In november hebben we bij onze leden fysieke metingen afgenomen. Graag willen we hierop terugkijken. 

Zoals veel misschien al weten is de selectie van CKV Unitas/Perspectief dit jaar gepromoveerd naar de korfballeague. Sinds een aantal jaar worden de spelers van de selectie door therapeutisch centrum de Berekuyl onder leiding van Jeroen Dirksen ondersteund. Dit heeft mede bijgedragen aan de groei van het niveau van het team. Zo worden de spelers gemonitord met hartslagmeters en ook krijgen zij fysieke metingen om blessures zoveel mogelijk te voorkomen.
Vanaf dit seizoen is de samenwerking met de Berekuyl nog verder versterkt om voor de hele vereniging deze fysieke meting mogelijk te maken. Dit geldt voor alle jeugdleden die in de D-jeugd spelen tot en met de A-jeugd. En zal dan ook geheel kosteloos zijn.  

Circa 65 leden hebben aan deze fysieke meting deelgenomen. Dat is een hele mooie opkomst en willen we graag nog uitbreiden in de volgende sessie in het aankomende veldseizoen. Diverse leden hebben een persoonlijk trainingsschema ontvangen en teams hebben een algemeen trainingsschema ontvangen. 

De testen die afgenomen zijn:  

-Single leg hop test; hierbij is gekeken naar de sprong afstand (cm) waarbij het linker en het rechter been is vergeleken. Bij een te groot verschil bestaat er een kans op het ontwikkelen van een blessure op de lange termijn, dit in verband met disbalans in spierkracht.  

-Verspringtest; hierbij is gekeken naar de sprong afstand (cm) waarbij met twee benen zover mogelijk voorwaarts is gesprongen. Deze uitslag geeft deels weer wat de sprongkracht is in afstand.  

-Onderzoek naar beweeglijkheid (heup,knie,enkel); hierbij is gekeken naar zowel de actieve als passieve mobiliteit. Dit is gedaan om te beweeglijkheid van bovengenoemde gewrichten te testen. Het is van belang om zoveel mogelijk mobiliteit te genereren, ook om blessures te voorkomen. 

-In body scan; hierbij is gekeken naar de lichaamssamenstelling. Er is uitgebreid gekeken naar lichaamsgewicht en lichaamslengte, uitgedrukt in BMI (Body Mass Index) en spier/vocht verhoudingen. Deze terugkoppeling heeft iedereen persoonlijk gekregen na het uitvoeren van de test met bijbehorende informatie.  

Er heeft een evaluatie plaatsgevonden van de fysieke metingen. Het belangrijkste wat naar voren kwam was de lange wachttijd voor de In body scan. Hier zal in het volgende meetmoment een passende oplossing voor komen waarbij de tijden beter op elkaar aansluiten.  

Graag zien wij onze leden terug bij de volgende meting in april / mei om zo een beter inzicht te krijgen van de fysieke progressie.  

 

De Berekuyl en het bestuur