09-03

Unitas 2 mocht als eerste wedstrijd van het tweeluik een goed voorbeeld laten zien zoals zij dat dit seizoen al vaker deden. Echter bleek vanaf de start dat dit vandaag een ander verhaal werd. De eerste time-out werd door Daniël van Munster al genomen na een 2-6 achterstand, dit wierp niet echt zijn vruchten af want al snel liep DVO uit tot een 7-18 ruststand. In de tweede helft hoopt Unitas/Perspectief 2 nog wat terug te komen maar de Bennekommers blijken veel te sterk vandaag. Ook in de tweede helft weten ze het gat te vergroten wat resulteert in een 15-35 ruststand.

Daarna was het aan Unitas/Perspectief 1 en DVO/Transus 1 om er een spektakel van te gaan maken. De tribune was zo goed als uitverkocht met zowel publiek van Unitas als van DVO. Voor een tweetal spelers een hele bijzondere wedstrijd vandaag. Aan de kant van Unitas/Perspectief speelt Jules Verweij in de basis. Hij doorliep de gehele jeugd van DVO en speelde nu voor het eerst tegen een aantal van zijn maatjes van DVO. Tijdens het oplopen werd Jules Verweij dan ook luidkeels door supporters van beide ploegen toegejuicht. Aan de kant van DVO/Transus 1 speelt Annelie de Korte, zij was vanaf de C1 actief bij Unitas/Persectief. Zij begon helaas vanaf de kant, maar mocht later gelukkig nog wel een invalbeurt maken. De start was voor de ploeg uit Bennekom die 0-1 voorkwamen en vervolgens de voorsprong wisten uit te breiden naar 3-7. Hiermee was ook voor het eerst een gat van vier doelpunten geslagen. Tot aan de rust probeert Unitas zoals zo vaak dit jaar bij te blijven, maar mede door een wat minder rendement dan gebruikelijk blijft DVO wel op voorsprong. Toch slagen de Harderwijkers er kort voor rust door een run van drie goals erin om voor het eerst weer terug te komen tot een gaatje van twee goals op 11-13. Echter is het slotakkoord van de eerste helft wel weer voor de ploeg uit Bennekom en dat bepaald de ruststand op 11-15. Opvallend om te benoemen is dat Unitas bij rust al tot 60 kansen wist te komen en DVO tot 53. DVO deed dit wel tegen een keurig percentage van 28%.

In de rust worden er verschillende dingen op scherp gezet om ervoor te zorgen dat we de tweede helft de score om kunnen draaien. Ook wordt er vertrouwen uitgesproken over het aantal kansen dat we gecreëerd hebben. Toch moeten we wel alert zijn voor de tegenstoot die wij geregeld kort na rust ontvangen. Ondanks de bespreking is toch ook de start van de tweede helft duidelijk voor DVO/Transus 1. Door vier van de eerste vijf doelpunten te maken na rust lopen de Bennekommers uit naar een ruime 12-19 voorsprong en vanaf dit moment lijkt de wedstrijd al beslist. Dit blijkt ook het geval te zijn, Unitas probeert nog één maal wat terug te doen en komt tot 17-22. Op dit moment schakelt DVO nog een keer bij met een run van zes goals die wordt afgesloten met een goal van Annelie de Korte. Ook dit wordt door beiden supportersgaren bejubeld. Er was nog ruimte voor een invalbeurt voor wat spelers van Unitas/Perspectief 2, zo vielen Lucca Boehlé, Jesse Aartsen en Mark Wijnholds in. Leuk om te vermelden is dat zowel Lucca als Jesse deze invalbeurt nog wel wisten te bekronen met een mooie goal. Wat echter ook niet onvermeld mag blijven is dat spits Gert-Jan Meerkerk tot een mooi totaal van 13 goals wist te komen in deze wedstrijd met een schotpercentage van 30%. DVO/Transus 1 was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en dat is ook geen schande aangezien zij nog volop in de race zijn om plek 2 in de eindstand. De eindstand van de wedstrijd is 23-31.

Unitas/Perspectief 1 is sinds deze zaterdag officieel gedegradeerd als nummer 10 van de korfbal league en dat betekent dat de hele selectie van Unitas volgend jaar uit zal komen in de korfbal league 2. Echter is het wel zo dat ondanks dat de punten tot nu toe uit zijn gebleven voor het eerste er al wel veel geleerd is door de hele selectie. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft Unitas nog even volop genieten van het korfbal op het allerhoogste niveau, hier kunnen wij dan ook nog altijd alle support bij gebruiken. De support die de rest van het seizoen ook al zo goed was!

Aanstaande zaterdag 11 maart staan de volgende wedstrijden op het programma in Koog aan de Zaan.

KZ/Thermo4U 2 – Unitas/Perspectief 2 om 18:45 uur
KZ/Thermo4U 1 – Unitas/Perspectief 1 om 20:30 uur

Voor de tweede keer dit seizoen een weerzien met oude bekende Matté Lipke op het programma.