13-03

Sterke eerste helft betaald zich uit in een nipte voorsprong bij rust, KZ komt vervolgens direct langszij en weet de punten in Koog aan de Zaan te houden.

KZ zat in een kleine dip na 2 belangrijke verliespartijen op rij. Gelukkig voor hen wist LDODK vrijdagavond niet te winnen van DOS waardoor de deur weer op een kier stond voor KZ. Gedreven als leeuwen waren ze om punten te pakken tegen Unitas om zo de druk op LDODK te houden.

Unitas 2 heeft zich al meerdere keren bewezen in wedstrijden tegen topclubs waardoor zij 9e staan in hun poule. Dat betekent 1 team onder hun, en jawel, dit is KZ. Een leuke maar ook spannende wedstrijd dus voor de onderkant van de Reserve Korfbal League.

Matige start, na 5 minuten kijkt Unitas 2 tegen een 5-1 achterstand aan. Gelukkig kan Unitas aanhaken in de daaropvolgende 5 minuten waardoor het gaatje slechts 1 was bij een stand van 6-5. Het laatste kwartier van de eerste helft sust Unitas in slaap waardoor ze gaan rusten met een 12-7 achterstand.De tweede helft weet KZ zakelijk te spelen om zo gedurende de hele tweede helft een gat van 5, 6 of 7 doelpunten te houden op de Harderwijkers. Unitas weet niet dichterbij te komen en verliest hierdoor de wedstrijd met 23-18.

Dan Unitas 1. Nog steeds op 0 punten, zou daar dan vandaag verandering in komen?

Als je kijkt naar de eerste helft zou dit maar zo eens kunnen gebeuren. Na 8 minuten zweten weet Unitas een gat van 4 geslagen te hebben, stand: 2-6. KZ weet aan te haken bij 8-8 en vervolgens voor het eerst een voorsprong te pakken bij 10-9. Net voor rust weet Unitas de achterstand om te buigen via goals van Mike van Boven, Sabine Verhoef en Noah Bijsterbosch. We gaan rusten met een 13-14 voorsprong.

KZ komt sterker uit de kleedkamer en weet binnen 5 minuten de achterstand om te buigen naar een 18-16 voorsprong. Unitas doet er alles aan om de druk erop te houden, maar kan geen goed scoringspercentage behalen om bij te blijven. KZ weet wel te blijven scoren, mede dankzij de vele rebounds, en bouwt de voorsprong verder uit naar 27-19. Met nog iets meer dan 7 minuten te spelen kijkt Unitas tegen een achterstand aan wat niet meer in te halen is. De teller blijft haken op 23 goals na 2x Mark Kreikamp en 2x Laura van Winkoop.

De wedstrijd eindigt bij een stand van 29-23.

De wedstrijden in de Korfbal League zijn nu dan echt bijna voorbij. Maar wat hebben we veel geleerd als team en als selectie. Daarnaast is ‘genieten’ iets wat we wekelijks doen. Al die meegereisde supporters, alle berichtjes en filmpjes van het thuisfront, de sfeer die er hangt bij Unitas is er 1 om nooit te vergeten. Ondanks dat degradatie een feit is blijft iedereen achter ons staan en wenst een ieder ons een warm hart toe.

Volgende week de allerlaatste keer Korfbal League in de Sypel. Nog 1 keer kippenvel tijdens het oplopen, nog 1 keer tegen de top van de wereld mogen korfballen, nog 1 keer mogen genieten van alle support

Zaterdag 18 maart speelt Unitas haar laatste wedstrijd thuis.

Unitas/Perspectief 2 - LDODK/Rinsma Modeplein 2 om 18:45 uur.
Unitas/Perspectief 1-  LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 20:30 uur.

Zijn jullie allemaal aanwezig? Tijdens de wedstrijd willen we voornamelijk oranje zien, kleed je daarna vooral snel om en doe je foutste, stoutste kleren aan voor de foute party.