Nieuws

10-04

Unitas/Perspectief heeft na het bijeenhouden van de selectie twee nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen. Matté Lipke en Nikki Boerhout maken de overstap van KZ/Thermo4U, de nummer zes van het afgelopen seizoen in Korfbal League. Zij willen het gedegradeerde Unitas helpen bij een terugkeer naar het hoogste niveau.

Matté Lipke (23) speelde al eerder zes jaar in de jeugd bij Unitas en keerde na een periode van twee jaar bij Wageningen terug in het seizoen 2020-2021. Toen werd er corona de competitie al in oktober afgebroken. Lipke vertrok vervolgens naar KZ in Koog aan de Zaan, waar hij uitgroeide tot basisspeler in de Korfbal League. Afgelopen zaalseizoen kwam KZ drie punten tekort voor de play-offs om het kampioenschap van Nederland. Lipke werd ook selectiespeler van Talent TeamNL (Oranje onder 21 jaar).
Ook Nikki Boerhout (20) staat na het doorlopen van de jeugdopleiding van de club uit Koog aan de Zaan vast in de basis van KZ en maakt momenteel deel uit van Talent TeamNL.

Nieuw avontuur
Dat zij nu voor een nieuw avontuur in Harderwijk kiezen heeft meerdere redenen. Ze benadrukken dat het een lastige beslissing was, maar uiteindelijk hebben ze hun gevoel gevolgd, vertellen Matté en Nikki. „Unitas heeft de ambitie om weer terug te komen in de Korfbal League en de club heeft een mooi plan voor de toekomst. We kunnen in Harderwijk gaan samenwonen en korfballen met onze vrienden. Dat in combinatie met de uitdaging van de promotiestrijd heeft de doorslag gegeven.”

 

‘Mooie stunt’
Gert-Jan van de Glind van de technische commissie is trots dat Unitas de talentvolle spelers heeft weten te overtuigen en spreekt van een ‘mooie stunt’. „Het is gaaf dat ze stap durven te maken en dit avontuur met ons aangaan. Het is begonnen met de bijzondere prestatie van vorig seizoen door de Korfbal League te halen. Ondanks het gemis van bepalende spelers was het een geweldig zaalseizoen. Unitas heeft zichzelf op de kaart gezet en ontzettend veel lof gekregen van andere Leagueclubs over de organisatie, de sfeer en de spelbeleving. De kracht van het team heeft ons zo ver gebracht en ondanks zestien keer verliezen was er tot en met de laatste wedstrijd een enorme drive. De hele club heeft er energie van gekregen en het smaakt iedereen naar meer.”

Versterkingen
Om komend seizoen serieus mee te doen in de Korfbal League 2 had het bijeenhouden van de selectie de hoogste prioriteit voor de technische commissie. Dat was niet zo eenvoudig, want er was veel interesse in Mike van Boven en Sabine Verhoef. Toen het was gelukt om hen te behouden, is er een balletje opgegooid bij Matté Lipke en Nikki Boerhout. ,,Wij hebben gesproken over ons plan en ze zijn gevoelig voor de fijne sfeer. Ze kennen de spelers en klikken heel goed met de groep. Ze hadden al langer de intentie om in Harderwijk te gaan samenwonen. Het zijn jonge spelers die zowel met hun kwaliteiten als personen een toevoeging voor Unitas zijn. De concurrentie zal toenemen en dat is ook goed, want dit seizoen is de groep niet al te breed. Dat brak ons vaak op als we wat moesten omzetten.”
 

Van de Glind vindt dat Unitas weer een paar stappen verder is dan vorig jaar qua professionaliteit „De staf is stabiel, de mentale begeleiding is op orde en we zijn bezig met een krachthonk op de club en betere trainingstijden voor de selectie. De talentvolle groep is nog heel jong en kan nog verbeteren. Dat moet ons naar de play-offs gaan leiden volgend jaar.”

Foto: KZ/Thermo4U  website

Tekst: Marco Jansen Media