Nieuws

02-06

3 wedstrijden voor het einde is het Unitas/Perspectief A1 al gelukt om het kampioenschap binnen te halen. Na de titel in de zaal mag de ploeg zich nu ook volgend seizoen op het veld gaan opmaken in de hoofdklasse.

De eerste helft veld was nog wat wisselvallig met soms hoge pieken in niveau, met net zulke diepe dalen daar tegenover. Ondanks een nederlaag (Dindoa A1) en gelijkspel (Heerenveen A1) ging de ploeg toch als nummer 1 de zaal in na 8 wedstrijden gespeeld te hebben.

De Ermeloers stonden echter wel nog binnen 2 punten en zouden het kampioenschap nog kunnen wegkapen bij een overwinning 3 weken geleden. Omdat uit de voorgaande 3 competitiewedstrijden dit jaar Dindoa 2 keer wist te winnen, was de ploeg van Thomas & Robbert-Jan gewaarschuwd dat nog een misstap niet geoorloofd kon worden. De A1 liet echter juist in die wedstrijd zien dat het dit jaar erg gegroeid is en die ondergrens een stuk hoger ligt. Na de 18-11 overwinning was het nog een kwestie van tijd voor het kampioenschap definitief zou worden vastgesteld.

Dat gebeurde echter al een wedstrijd later. Zelf won het eenvoudig in Drachten en zag het later op de dag de enige 2 ploegen die nog theoretisch een kans hadden (Amicitia en Dindoa) verliezen. Een kleine anti climax, daarom bij deze dus aan onze geweldige supporterschare de vraag om morgen 03-06 om 13:30 te supporten bij de thuiswedstrijd tussen Unitas/Perspectief A1 en Heerenveen A1. Zodat de ploeg toch een mooi verdiend feestje krijgt, voor de knappe prestaties van 2 soevereine kampioenschappen!

Tot dan!