Nieuws

02-06

Het seizoen is alweer bijna voorbij. Op 17 juni a.s. speelt de jeugd haar laatste wedstrijden Diezelfde dag sluiten we het seizoen af met een prachtige afsluiting.

We kijken terug op een geslaagd seizoen en kijken ook alweer met veel plezier vooruit naar volgend seizoen. Voor het eerst in de geschiedenis van Unitas/Perspectief zullen al onze eerste jeugdteams op hoofdklasse niveau acteren. Daarnaast blijven we groeien en hebben we volgend jaar liefst: 4 A-teams, 4 B-teams, 5 C-teams, 6-D teams, 6-E teams en 3-F teams! Het is ieder jaar weer een behoorlijk klus om de teams voor het nieuwe seizoen goed in te delen. Bij het maken van de teamindeling zijn er nog behoorlijk wat onzekerheden. Er trainen veel kinderen mee die (misschien) lid worden. Deze kinderen kunnen we pas indelen als ze lid zijn. Dat is heel leuk en goed voor de vereniging. Mede door verwerken van aan- en afmeldingen blijft deze onderstaande indeling in concept.

Toelichting bij de concept teamindeling:

A-jeugd: Spelers die bij de selectie A1/A2 staan horen via de trainer-coaches hoe het selectieproces eruitziet. De Jeugd Technische Commissie kijkt altijd mee bij de selecties. Het streven is om zowel de A1 als A2 met 5 heren en 5 dames te laten spelen. De A3 wordt aangevuld met spelers die afvallen van de selectie A1/A2. De A4 zal aangevuld worden tot 10 spelers vanuit de A3, ook hier is dus een selectie.

Overige jeugdteams: Voor de overige jeugdteams worden er geen selectietrainingen gehouden. Deze teamindeling is tot stand gekomen in overleg met trainers/coaches en het meekijken van de Jeugd Technische Commissie. We hebben nog geen teamindelingen gemaakt voor de F- en E-jeugd. Dat doen we voor de E kort voor de zomervakantie en voor de F na de zomervakantie. We hebben momenteel veel proeftrainingen en nieuwe aanmeldingen binnen naar aanleiding van het schoolkorfbaltoernooi en proeftrainingen. Een definitieve indeling voor de eerste helft veld is daarom makkelijker te bepalen als we deze aanmeldingen allemaal verwerkt hebben. Bij de E- en F- jeugd zullen we zoveel mogelijk samenstellen op basis van spelbeleving en vriendjes/ vriendinnetjes. Dit uiteraard ten behoeve van maximaal spelplezier voor iedereen.

Trainer-coaches
We zijn blij met het grote aantal trainer-coaches die zich volgend seizoen weer voor onze teams inzetten. Voor de teams waarbij nog geen trainer-coach staat vermeld, geldt dat we voor alle teams op dit moment nog gesprekken hebben lopen met potentiële trainer-coaches. Mocht je iets als trainer-coach iets kunnen betekenen, neem vooral contact met ons op.

Overige mededelingen

  • De teams trainen door tot het laatste competitieweekend van 17 juni. Vanaf 19 juni hebben de jeugdteams vakantie.
  • Alle teams starten met trainen in de week van 21 augustus. De A1/A2 beginnen hoogstwaarschijnlijk een week eerder, jullie worden via de trainers ingelicht.
  • Het trainingsschema zal voor 21 augustus gedeeld worden via de website en de diverse appgroepen (deze app groepen worden aangemaakt vanuit de JTC na einde seizoen en voor de start van het nieuwe seizoen). Het programma voor de oefenwedstrijden is bijna klaar. We hopen het oefenprogramma zo snel mogelijk op de website te kunnen plaatsen.

Heb je een vraag of opmerking over de teamindelingen, neem dan contact op met de Jeugd Technische Commissie. Dat kan schriftelijk via jtc@ckvunitas.nl of rechtstreeks bij de coördinator

Wij wensen jullie allemaal nog veel plezier bij de laatste wedstrijden. Geniet allemaal van je vakantie en we hopen jullie na de zomervakantie weer terug te zien op ons mooie sportpark. Heel erg bedankt!

De teamindeling vind je hier

Met sportieve groet,

JTC