14-09

Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd in de reserve ereklasse voor Unitas/Perspectief 2 op het programma. De tegenstander was AVO die de tocht vanuit Assen heeft gemaakt. Unitas/Perspectief 2 heeft voor het officiële seizoen begon oefenwedstrijden gespeeld tegen; DVO, Wageningen en TOP. In deze wedstrijden werd goed weerstand geboden en we gingen daarom ook met vertrouwen de wedstrijd in.

Op een zonnig sportpark Slingerbos zagen de vele toeschouwers hoe Unitas/Perspectief de wedstrijd goed begon. Door twee rake afstandsschoten van Pepijn en Mark kwamen we op een 2-0 voorsprong. Na een goed begin zakte Unitas in elkaar en kreeg makkelijk de goals tegen. Dit was de verdienste van AVO die een hoog percentage haalde, maar Unitas liet het ook allemaal gebeuren. AVO scoorde een reeks van zes doelpunten en zo stonden we opeens 2-6 achter. Mark, die deze wedstrijd uiteindelijk een goed percentage schoot, doorbrak deze reeks. Helaas was dit doelpunt het enige doelpunt in een tijdsbestek van tien minuten en bleef AVO rustig door scoren waardoor er een tussenstand van 3-9 op het scorebord stond. Daniël was daarom genoodzaakt om Jesse en Lucca te brengen, wie haar vizier op scherp had door met drie doelpunten te beginnen aan de inhaalrace. Toen Thomas ook begon te scoren kwam Unitas/Perspectief langzamerhand dichterbij. We kregen meer grip op de wedstrijd zowel aanvallend als verdedigend waardoor er een ruststand van 11-12 in het voordeel van AVO op het scorebord stond.

Unitas/Perspectief kwam goed de rust uit door meteen de gelijkmaker binnen te schieten. AVO counterde dit met een goal, maar we lieten ons dit keer niet van de wijs brengen. Dankzij drie doelpunten kwamen we net zoals aan het begin van de wedstrijd op een voorsprong van twee doelpunten. Toen AVO daarna een doelpunt maakte was het nu zaak om de voorsprong niet weer uit handen te geven. Gelukkig hebben we een leer uit de eerste helft getrokken en scoorden we drie keer waardoor er een comfortabele voorsprong van 18-14 op het bord stond. Uiteindelijk kwam Unitas/Perspectief niet meer in de problemen en liepen we gestaag uit naar een 25-19 overwinning.

Al met al een lekkere overwinning om de competitie mee te starten. Komende zaterdag mogen we naar Gorredijk afreizen om tegen LDODK 3 aan te treden. Deze wedstrijd gaat om de koppositie gespeeld worden, omdat LDODK een knappe overwinning heeft geboekt tegen DOS’46. De wedstrijd zal om 15:00 uur van start gaan.