Nieuws

19-09

Zaterdag 16 september stond voor Unitas de eerste uitwedstrijd van het seizoen 2023/2024 op het programma. Qua afstand een prettige tegenstander, want het is even geleden dat er in de competitie op deze afstand uitwedstrijden gespeeld konden worden. Dit betekent echter niet dat Spirit een mindere tegenstander is, het is een vereniging die de laatste jaren snel naam voor zichzelf aan het maken is. Bij aankomst was er dan ook een prachtig complex te zien in Voorthuizen. De Harderwijkers hadden de eerste wedstrijd gewonnen van Dos (W) 1 en de Voorthuizenaren hadden een zware kluif gehad en verloren van Dos ’46 1 in Nijeveen.

Om 15:30 uur floten scheidsrechters J. Schippers en J. Miechels voor aanvang van een zonnige wedstrijd. Op voorhand hadden de oranjehemden zich voorbereid op een sterke start van Spirit onder aanmoediging van veel publiek. Niets bleek minder waar. Een combinatie van een hoog schotpercentage voor de thuisploeg en het feit dat Unitas verzuimde om de verdedigende afspraken goed uit te voeren zorgde ervoor dat er al vlug een 6-1 voorsprong op het scorebord stond. Bij 6-2 vonden Marc Houtman en Jelmer van der Beek het tijd voor de eerste time-out. Ondanks de voorbereiding kon dus niet voorkomen worden dat de Harderwijkers tegen een vroege flinke achterstand aankeken. Richting de rust rechtte Unitas/Perspectief 1 onder luid gejuich van de velen meegereisde fans steeds meer de rug waardoor er een ruststand van 11-10 op het scorebord stond. Het vermelden waard was op dat moment het schotpercentage van Spirit, maar liefst 33%! In de bespreking werd afgesproken om verdedigend de afspraken aan te scherpen en aanvallend het overwicht meer te laten gelden en meerdere goede kansen per aanval te blijven nemen.

Mark Kreikamp, die een sterke reboundende wedstrijd speelde, besloot hier direct wat mee te doen en schoot in de eerste aanval na rust de 11-11 binnen. Kort hierna vervolgde Nena Ellermeijer het met een vrije bal wat zorgde voor de eerste voorsprong voor de uitploeg. Daar waar iedereen in het oranje hoopte dat dit het startsein zou zijn om verder uit te lopen en de wedstrijd naar ons toe te trekken, bleek het echter moeilijker dan gedacht. Door drie damesgoals van Spirit 1 liepen zij toch al snel weer uit naar 14-12 en even later naar 15-13. Dit was voor de coaches van de Harderwijkers duidelijk een signaal om scherpschutter Noah Bijsterbosch aanvallend in de ploeg te brengen. Noah, die vorige week nog goed was voor 7 goals, wist al snel raak te schieten, 15-14. Wat een lekker gevoel voor hem was, was dat er veel fans uit zijn hometown Putten aanwezig waren, waarvoor dank. Spirit deed nog één maal wat terug en vergrootte het gat nogmaals naar 2 doelpunten, maar dit was het laatste verzet wat de Voorthuizenaren in zich hadden. Door een aantal tactische wissels van het duo Marc Houtman en Jelmer van der Beek kwamen Matté Lipke en Mike van Boven bij elkaar in de aanval, zij wisten allebei eenmaal de korf te vinden wat zorgde voor een 16-16 stand op het scorebord. Op dit moment kwam pinchhitter van beroep, Noah wederom het veld in en hij schoot nog twee maal raak. Door nog twee goals van Matté Lipke eindigde de wedstrijd enigszins geflatteerd op een 16-20 stand. In een wedstrijd waarin de statistieken overduidelijk in het voordeel waren van Unitas 1 duurde het te lang voordat het overwicht ook in de scores te zien was. Complimenten naar Spirit 1 voor de vechtlust en het goede spel moeten ook gemaakt worden.

 

Komende week staat de derde wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Er zal gespeeld worden bij Dos’46 in Nijeveen, ditmaal gelukkig door zowel het tweede als het eerste. Wij hopen ook daar weer velen van jullie te zien!

17:30 uur Dos’46/VDK Groep 2 – Unitas/Perspectief 2

19:00 uur Dos’46/VDK Groep 1 – Unitas/Perspectief 1


Foto: René Oosterom

Met dank aan Mike