26-09

Op deze derde speelronde van het seizoen stond de uitwedstrijd tegen Dos’46 op het programma. De enige uitwedstrijd waarbij zowel 1 als 2 tegen dezelfde tegenstander mochten aantreden. Met daarbij net als vorige week weer een heel groot aantal meegereisde supporters, waarvoor dank! Het tweede bood goed partij tegen de reserves van Dos’46, maar bleef uiteindelijk net aan de verkeerde kant van de score, 17-16. Vervolgens was het de beurt aan het vlaggenschip.

Een mooi meetmoment voor de ploeg om te kijken waar het qua niveau staat. De wedstrijd begon met een voorsprong voor de thuisploeg, 4-2. Na twee snelle goals stond het al gauw weer 4-4. Om en om scorend, waar de thuisploeg iets makkelijker de goals maakten, stond er richting het einde van de eerste helft een 10-8 tussenstand op het scorebord.

Tot het noodlot toesloeg… Na een looplijn van Matté Lipke verdraaid hij zijn knie en gaat naar de grond. Onduidelijk is nog wat de uitkomst gaat zijn, we hopen op het beste… In ieder geval duidelijk te merken was dat de schrik er goed in zat bij de ploeg. Na wat wisselingen gaat de wedstrijd verder en fluit het scheidsrechterskoppel bij 11-8 voor de rust.

Na de rust proberen om met de ploeg de knop om te zetten en het beste van de wedstrijd te maken. Het was de thuisploeg die het beste uit de rust kwam. Met een 16-10 tussenstand leek er voor Dos’46 op dat moment niks aan de hand. Toch weet Unitas met 4 goals op rij weer terug te komen tot 16-14 en na nog een kleine eindsprint fluiten de scheidsrechters af bij een 19-17 eindstand. Het onderlinge verschil kan in de terugwedstrijd nog van belang zijn, dus het is gunstig dat dit uiteindelijk tot een verschil van 2 is teruggebracht.

Al met al is het puntenverlies jammer, maar de blessure van Matté is wat het meest zorgelijk was na de wedstrijd. Laten we duimen voor het beste!

Volgende week staat alweer de derde uitwedstrijd van het seizoen op het programma, dan beginnen we door deze nieuwe opzet van de competitie weer vooraan en spelen we weer tegen Dos uit Westbroek.

Het tweede mag afreizen naar Assen voor de wedstrijd tegen AVO.