03-10

Zaterdag speelde Unitas/Perspectief 2 alweer haar eerste returnwedstrijd tegen AVO 2. De thuiswedstrijd werd na een stroeve start alsnog met 25-19 gewonnen. Zaak om deze wedstrijd scherp te starten, de punten mee naar Harderwijk te nemen en volgende week tegen LDODK 3 een plekje bij de eerste twee en dus de kampioenspoule veilig te stellen. Maar goed, eerst AVO!

Al vrij snel in de wedstrijd weet Unitas de korf te vinden. Gevolgd door een snelle treffer van AVO. Door geduldig aanvalsspel en scherp verdedigingswerk kunnen de Harderwiekers AVO al snel achter zich laten en lopen ze uit naar een 2-7 voorsprong. Daarna valt het even stil bij Unitas wat AVO de tijd geeft om twee goals in te lopen. Gelukkig krijgt Unitas de wedstrijd vlak voor rust weer onder controle en staat er een terechte 5-12 ruststand op het scorebord.

De ranja heeft AVO duidelijk goed gedaan. Met twee rake treffers leeft het team op maar Unitas reageert, weliswaar moeizaam, ook met twee goals: 7-14. Unitas kan in de tweede helft de korf nog maar lastig vinden en verliest verdedigend de controle. Een signaal voor Unitas om een time-out te nemen en later ook wat wissels toe te passen. Na 20 minuten spelen en drie goals aan beide kanten is het verschil nog steeds zeven: 10-17. AVO zet de laatste tien minuten nog even aan en bij Unitas gaat na vier tegengoals nog voor één keer de deksel van de korf. Eindstand: 14-18.

Na drie uitwedstrijden op rij mogen wij, Unitas/Perspectief 2, zaterdag eindelijk weer op ons mooie sportpark gaan acteren (14:00 uur). Bij een gelijkspel tegen LDODK 3 zijn we zeker van een plekje in de kampioenspoule. Het belooft een mooi Unitas-dagje te worden. Komen jullie ons en alle andere teams aanmoedigen? Tot zaterdag!