Nieuws

12-10

Op een zaterdagmiddag, omringd door een enthousiaste menigte korfbalfans, stonden Unitas 2 en LDODK 3 tegenover elkaar in een competitieve strijd. De wedstrijd begon wat moeizaam voor Unitas 2, maar ze herstelden zich goed.

Pepijn opende de score met een strafworp, maar al snel kregen ze meerdere doelpunten om de oren van LDODK. Met een score van 3-2 in het voordeel van LDODK besloot coach Daniel een time-out te nemen. Na de time-out kwam Unitas 2 met 4-6 achter, maar ze gaven niet op. Kort voor de rust herpakten ze zich goed en scoorden ze maar liefst 4 doelpunten op rij, waardoor ze met een voorsprong van 9-7 de rust in gingen. De sfeer in het team was positief en vastberaden.

De tweede helft begon met een prachtig doelpunt van Lissa, waardoor Unitas 2 hun voorsprong vergrootte. Ze bleven doorgaan met scoren, wat resulteerde in een tussenstand van 13-9. LDODK besloot een time-out te nemen in een poging hun spel te veranderen.

De time-out bleek voor LDODK gunstig, omdat ze erin slaagden om 4 doelpunten op rij te scoren, waardoor de stand gelijk werd bij 14-14. Met nog maar enkele minuten op de klok besloot Daniel nog een time-out te nemen en zijn team bij elkaar te roepen. Met een gelijke stand van 15-15 en nog maar 3 minuten op de klok, kreeg Monique een strafworp mee. Door een wissel mocht Jort de strafworp nemen, en met koele precisie scoorde hij de stip, waardoor Unitas 2 op een voorsprong van 16-15 kwam. De laatste minuten werden gekenmerkt door sterk verdedigend spel van Unitas 2 en de doordachte aanvallen. Met vastberadenheid hielden ze stand, en toen het eindsignaal klonk, vierde Unitas 2 de overwinning met een eindstand van 16-15.

Deze spannende overwinning betekent dat Unitas 2 zich plaatst voor de kampioenspoule. Hun volgende uitdaging wacht op 14 oktober, wanneer ze het opnemen tegen DOS’46 2 in de strijd om de eerste plaats in de poule. Moedig ons aan op 14 oktober om 15:00. Met daarna nog een spannende wedstrijd van Unitas 1 tegen Dos’46 1.