21-11

Na een overtuigende overwinning in Alphen aan de Rijn mocht Unitas/Perspecief 1 afreizen voor een middagwedstrijd naar Arnhem. Twee uitwedstrijden op een rij voor twee keer in een volle Sypel gestreden mag worden. Op voorhand zeker geen makkelijke wedstrijd in Arnhem, maar wel één die gewonnen moet worden met het oog op de doelstelling om de laatste vier te behalen.

Helaas was er geen livestream te zien op Eyecons vanuit OA, dus moest al het Harderwijkse publiek dat de wedstrijd wilde zien afreizen naar Arnhem. De Harderwijkers starten scherp en met name de verdedigende druk van het eerste verdedigingsvak (Laura, Sabine, Daan en Mark) gaf het eerste aanvalsvak (Lara, Renee, Noah en Mike) de tijd om de goals te kunnen maken in de openingsfase. Dit zorgde voor een 1-4 stand en vervolgens een 4-7 stand op het scorebord. Het vermelden waard is dat bij 7 goals Noah Bijsterbosch er al 4 voor zijn rekening had genomen. Mede door de extreem inzakkende heren in het eerste verdedigingsvak van Oost-Arnhem was het spel niet zo fraai, maar werden de meeste kansen noodgedwongen genomen door Noah Bijsterbosch en Mike van Boven in dat vak. Ondanks dat Unitas 1 een groot kwaliteitsverschil kon laten zien door 30 kansen meer te nemen in de eerste helft ontbrak het aan een serieus groot gat bij rust. De ruststand was 7-11. In de rustbespreking worden de koppen bij elkaar gesproken en de tactieken voor de tweede helft besproken. Door het wisselen van vak van een heer van Oost-Arnhem 1 zouden de tactieken iets veranderen. Verder wordt er gezegd dat we meer afstand moeten nemen voor de slotfase zodat we de wedstijd uit kunnen spelen.

Ondanks een ietwat slordige eerste paar aanvallen zijn het de dames van het tweede aanvalsvak (Sabine en Laura) met twee schoten die zorgen voor een 7-13 ruststand. Dit belooft het begin te zijn van een tweede helft met veel doelpunten. Na wat stuivertje wisselen en veel snelle goals achter elkaar maken de Hardewijkers een run van drie goals waardoor het 12-20 staat. Hier lijkt het grootste gat gemaakt en het verzet van de thuisploeg gekraakt. Oost-Arnhem 1 komt nog enkele keren terug naar zes goals en zelfs nog twee maal naar vijf goals, maar echt dichtbij komen ze niet meer. Het slotakkoord was weer voor de oranjehemden met een run van drie goals waarna Laura de wedstrijd eindige met het afmaken van een variant van de vrije bal wat zorgde voor een 20-28 eindstand. Het is mooi om te zien dat wij als eerste flinke stappen hebben gezet ten opzichte van twee jaar geleden bijvoorbeeld, destijds was het ondenkbaar dat wij 17 goals in één helft zouden maken. De 20 doelpunten die geïncasseerd werden hadden er wel wat minder mogen zijn, maar al met al moeten we tevreden zijn met een prima wedstrijd en wederom twee punten in een uitwedstrijd.

Na twee speelrondes zijn er nog drie ploegen in de korfbal league 2 met de maximale score van vier punten, Top/IAA Fresh, AWDTV/IJskouddebeste en Unitas/Perspectief. Komende zaterdag staat er een loodzwaar en mooi duel in de Sypel op het programma. De eerste thuiswedstijd wordt gespeeld tegen AWDTV uit Amsterdam dat zich deze zomer zelfs versterkt heeft met een tweetal spelers die Unitas vorig jaar in de league ook nog tegenkwam namelijk: Mick Snel en Stijn Hoekstra. Voor Thomas Hoekstra een weerzien met zijn oude club en ik gok voor Anneke Smallenbroek en Jan Hoekstra best een lastige avond. (;

Kortom wij kunnen alle support volgende week goed gebruiken en kom allen in het oranje!

19:00 uur Unitas/Perspectief 2 – Blauw-Wit 3 ( Live op Youtube )
20:45 uur Unitas/Perspectief 1 – AWDTV/IJskouddebeste 1  ( Live op Eyecons )