27-11

Zaterdag 25 november togen de ouders van Nena van Voorst naar Harderwijk voor een topper in de Korfbal League 2 tussen Unitas en AWDTV uit Amsterdam. We hadden er zin om weer eens een wedstrijd te zien samen met de fanatieke aanhang van Unitas. Het was ondertussen ook doorgedrongen in Voorst dat er een aparte supportersgroep was ontstaan gekleed in knaloranje; de hooliganmama’s. Om niet al te bleek af te steken bij deze hooligans hadden de ouders van Nena zich ook een beetje in oranje gehuld.

De eerste helft ging gelijk op en beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer, zat veel sportagressie in en was erg leuk en spannend om naar te kijken. Gaandeweg de eerste helft ontpopte Noah zich als topschutter. De afhankelijkheid van elkaar is korfbalspel groot. Kansen krijgen is altijd een teamprestatie. Moeten ze er nog wel even in en dat ging Noah deze avond erg goed af. Met een nipte voorsprong de rust in.

In de tweede helft kon AWDTV nog tot 10-10 mee. Daarna was Unitas los en werd het verschil op cruciale momenten gemaakt van zo’n beetje vanaf de middellijn door pinchhitter Thomas. Hij liep bijna 1 op 1 met zijn afstandsschoten. Duidelijk wie van de broers dit keer het sterkst was! Unitas is daarna geen enkele keer in de problemen gekomen en gehaalde een solide overwinning op een sterke tegenstander. Voorlopig het volle pond wat verplichtingen schept, maar daar hoeft dit team zich geen zorgen over te maken als ze wekelijks met zoveel engagement de wedstrijden afwerken. Chapeau.
De ouders van Nena hebben erg genoten van de wedstrijd en vooral ook van de spirit van het team en toeschouwers en togen tevreden weer huiswaarts. Tot de volgende keer!

Geschreven door een tevreden toeschouwer

De New York Pizza Harderwijk speler van de wedstrijd werd Thomas Hoekstra. Hij kreeg van jullie 60% van de stemmen.