Nieuws

24-03

Eén van de grootste uitdagingen binnen onze mooie vereniging blijft het binden van onze jeugdtrainers. De recente oproep op onze website heeft een aantal reacties opgeleverd (SUPER)! Maar, we weten ook dat, willen we voor de lange termijn deze uitdaging tackelen, we structureel met trainersbinding aan de slag moeten.

In dit kader hebben we vanuit de gemeente ClubKaderCoach Casper van Dam bereid gevonden ons te ondersteunen. Casper zal het project trainersbinding begeleiden.

Een belangrijk onderdeel en start van dit project is een 0-meting (enquête) onder de huidige jeugdtrainers. Jullie kunnen Casper de komende tijd op het veld tegenkomen, hij zal onze vereniging willen leren kennen door verschillende gesprekken te voeren met trainers, coördinatoren, teamouders en andere vrijwilligers. Hieronder stelt Casper zich kort voor. Casper, welkom en heel veel succes!

 

Mijn naam is Casper van Dam en ik ben aangesteld als ClubKaderCoach (CKC) vanuit GA! Harderwijk om Unitas/Perspectief te ondersteunen. Ik ben gevraagd vanuit het lokale sportakkoord van de gemeente Harderwijk om gedurende heel 2024 de vereniging te helpen op pedagogisch en didactisch vlak, en om de technische commissie te ondersteunen. Het uiteindelijke doel is om trainersbegeleiding binnen de club te verankeren.

Naast deze taak ben ik ook werkzaam bij GA! met de brede scholen en houd ik me bezig met het bevorderen van een gezonde leefstijl in onze gemeente.

Mijn motivatie om aan de slag te gaan als clubkadercoach is het vergroten van het sportplezier voor de jeugd, maar misschien nog wel belangrijker, het overbrengen van plezier in het geven van trainingen aan trainers. Ik draag graag bij aan een veilig en plezierig sportklimaat binnen jullie club, sta ik klaar voor alle kleine en grote vragen, en kijk ik ernaar uit om elkaar langs de lijn te ontmoeten!