Nieuws

24-03

Unitas was dichtbij een grote verrassing in de eerste play-off wedstrijd tegen AW.DTV, maar moest in de verlenging uiteindelijk toch buigen voor de geroutineerde opponent uit Amsterdam: 26-25.

Vooraf werd verkondigd dat alle ploegen weer op nul begonnen en dat leek in het voordeel van underdog Unitas. De Harderwijkers verrasten het favoriete AW.DTV in het eerste kwart met veel energie en een hoog schotpercentage. Bij 3-7 moest de coach van de thuisploeg een time-out nemen. Op dat moment wist Unitas de puntspelers goed uit te spelen en dat betaalde zich uit met een hoog rendement.

Na de time-out wist AW.DTV de schade betrekkelijk snel te repareren (7-8), maar bleef Unitas door Noah Bijsterbosch en Sabine Verhoef op voorsprong tot 8-11. Daarna maakte AW.DTV, waar Mick Snel en Jet Hendriks inmiddels los waren gekomen, een run naar 13-11.

Na rust (14-12) kwam Unitas toch weer ijzersterk uit de kleedkamer en boog een 15-12 achterstand met vijf treffers op rij om naar een 15-17 voorsprong. Opnieuw waren het Verhoef en Bijsterbosch die Unitas aan de goede kant hielden, terwijl ook Mike van Boven met enkele verre schoten doel trof.

Na de 17-20 van Daan Reijgersberg dreigde toch de eerste thuisnederlaag van AW.DTV in dit seizoen, maar in het laatste kwart was de thuisploeg wederom in staat om bij te schakelen. Mick Snel maakte de ene na de andere doorbraak naar binnen, maar de kansen achter de korf werden niet benut. De dames van AW.DTV gingen wel raak schieten met een belangrijke rol voor Jet Hendriks. Bij 24-22 richtte Unitas zich toch nog een keer op en sleepte door Mike van Boven en Noah Bijsterbosch een verlenging uit het vuur: 24-24.

In die verlenging van vijf minuten zocht AW.DTV nadrukkelijk Mick Snel, die uiteindelijk de korf vond. Ook Hendriks was opnieuw trefzeker. Met zijn negende treffer maakte Bijsterbosch er nog 26-25 van, maar Unitas kreeg de gelijkmaker niet meer door de korf.

Coach Marc Houtman vond het zuur dat zijn ploeg na verlenging aan het kortste eind trok, maar kon niet anders dan trots zijn en complimenten geven aan zijn spelers voor de uitvoering van de taken. “Wij zijn er goed in geslaagd om AW.DTV te slopen. We hebben het plan aanvallend en verdedigend heel goed uitgevoerd. We wilden er een intensieve, harde wedstrijd van maken en dat is gelukt in de duels, uitverdedigen en veel lopen. Mick Snel moesten we weghouden bij de korf. We waren er echt klaar voor, maar de kwaliteit was uiteindelijk doorslaggevend. In bepaalde fases hadden we de scheidsrechters niet mee, dat was jammer, zo maakte Thomas Hoekstra nog een afgekeurde wegstapbal. We gaan er thuis nog een intensere strijd van maken met De Sypel achter ons.”

Eerste play-off om promotie naar de Korfbal League:
AW.DTV – Unitas 26-25 na verlenging. (14-12). Scores Unitas: Noah Bijsterbosch 9 (1), Sabine Verhoef 6 (1), Mike van Boven 5, Daan Reijgersberg 3, Laura van Winkoop 2.
Scores AW.DTV: Mick Snel 6, Jet Hendriks 5, Ilona van den Berg 4, Jim Snel 3, Cedric Pardieck 3, Annelotte Roozenboom 2,  Stijn Hoekstra 2, Amber Linde 1.

Foto's: Jan Hoekstra