Nieuws archief van april 2021

23-04

Donderdagmiddag is er een bericht gekomen vanuit het KNKV: In alle klassen zal dit voorjaar helaas geen vervolg van de veldcompetitie kunnen plaatsvinden.
Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond en het eerder gepresenteerde openingsplan.

Uit het openingsplan is af te lezen dat in fase twee enkele versoepelingen voor de buitensport onder voorwaarden zullen plaatsvinden. Welke versoepelingen dit zullen worden, is op dit moment onbekend. Het beslismoment voor deze fase is op 3 mei en de ingangsdatum zal dan per 11 mei zijn. Het spelen van wedstrijden buiten de eigen vereniging is op dit moment opgenomen in stap vijf, waarover volgens het huidige openingsplan besloten wordt op 29 juni. Dit wordt effectief op 7 juli.
Op basis van bovenstaande constateringen is het niet mogelijk om conform de routekaart van het KNKV nog competitiewedstrijden aan te bieden. Daarom heeft het bondsbestuur besloten dat er geen tweede helft van de veldcompetitie zal plaatsvinden. Mocht de rijksoverheid beslissen dat er toch eerder dan 7 juli wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld mogen worden, dan zal het KNKV bekijken wat de mogelijkheden zijn om in welke vorm dan ook wedstrijden aan te bieden.
De verenigingen hebben inmiddels kennis kunnen nemen van de bestuurlijke noodmaatregel, die gaat over de afwikkeling van de veldcompetitie en enkele bijbehorende onderwerpen. Volgend uit deze noodmaatregel is ook dat alle teams uitkomen in dezelfde veldklasse als in dit seizoen. Vanzelfsprekend is vrijwillige degradatie wel mogelijk. 
Het volledige bericht is terug te lezen op de site van het KNKV ( https://www.knkv.nl/geen-veldcompetitie-in-het-voorjaar/ )


22-04

Op weg naar een jeugdopleiding vol ontwikkeling en kansen

Unitas is al jaren in veel opzichten een vereniging op hoog niveau. De selectie en de hoogste jeugdteams spelen al 15 jaar op het landelijk hoogste of één-na-hoogste niveau. Unitas heeft daarnaast het streven om een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren door sociaal te zijn en sport, in fantastische vorm van korfbal, aan te bieden voor iedereen.

Sportverenigingen moeten zich aanpassen aan maatschappelijke veranderingen om aantrekkelijk te blijven voor sportende kinderen en hoe sluit je aan bij de verwachtingen van deze tijd? Hoe combineer je plezier, leren & ontwikkelen, sporten en winnen met elkaar? De JTC heeft zich de laatste jaren verdiept in diverse ontwikkelingen. Wij hebben kennis opgedaan bij de sportwetenschap, het KNKV en andere sportverenigingen om onze jeugdopleiding weer vooruitstrevend en ´best-practice' te maken. Het plan voor een jeugdopleiding vol plezier, ontwikkeling en kansen is het resultaat.


Lees verder

20-04

Zaterdag 17 april tekenden voorzitter Jos Aikema en Jelmer Wolters het contract waarmee Jelmer zich verbindt aan Unitas als trainer van de A1. Jelmer is ambitieus om op hoog niveau te trainen en te coachen. De trainer woont in Leusden, waar hij momenteel speler is van de selectie van MIA, trainer van MIA C1 en RTC U15 Midden Nederland. Vanaf het eerste contact met Jelmer spatten de ambitie en enthousiasme ervan af. Lid van Jeugd Technische Commissie van Unitas Perry van der Heijden is onder de indruk van de gedrevenheid en kennis van korfbal. In de diverse gesprekken met Jelmer is gebleken dat hij een visie over korfbal heeft die past bij hoe we dat bij Unitas ook willen zien. De vorm van trainen geven met weerstand en alle oefeningen met bal en korf sluiten uitstekend aan bij hoe wij vinden dat de spelers trainen moeten krijgen. Indrukwekkend is de snelle analyse die Jelmer kan maken van spelers en vooral keuzes die spelers maken in het spel en hoe je dat zou kunnen verbeteren. Jelmer: "Ik zie veel potentie in de spelersgroep en ben erg enthousiast om met hen aan de slag te gaan. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking en leer hen, maar ook de rest van de club, graag snel kennen." De afgelopen 3 jaar was Thomas Hoekstra trainer van de A1. Spelen in Unitas/Perspectief 1 en trainer zijn bleek soms lastig te combineren. Door de komst van Jelmer zal Thomas in het komende seizoen een belangrijke ondersteunde rol hebben. De staf is volledig met Mirjam Rosendal. Mirjam is het afgelopen jaar erg goed gebleken om spelers te verbinden en te kunnen inspelen op verschillende vragen die spelers binnen en buiten het veld hebben. Al met al staat er komend seizoen een complete staf, klaar voor een succesvol jaar!


18-04

Beste Unitassers,

Verschillende jeugdteams hebben hem al gekregen tijdens de speurtocht, de vette Unitas-kleurplaat!

Kleur hem in en wie weet win jij dan wel de nieuwste korfbal of één van de andere korfbal prijzen! Niet alleen de mooiste tekeningen winnen een prijs, maar er is ook een prijs voor degene die de leukste en stoerste naam voor het speelhuisje verzint. De winnende naam komt groot op het speelhuisje te staan, dat is toch super gaaf?! De kleurplaat kun je tot zaterdag 8 mei inleveren in de brievenbus naast het speelhuisje.

Heb jij nog geen kleurplaat ontvangen? Naast het speelhuisje in het clubhuis zijn nieuwe kleurplaten te vinden. Ook kun je de kleurplaat via deze link zelf downloaden en printen:  

Heel veel kleurplezier!

Groetjes,

Funitas


13-04

Lieve (F)Unitassers/-supporters, missen jullie de wedstrijden, de spanning en de gezelligheid bij ons cluppie net zo erg als wij dat doen?? 

Wij hebben in de tussentijd wat leuks bedacht… leer de enige echte UNITASDANS!!
Want hoe leuk is het om straks met z’n allen deze dans te kunnen doen na een gewonnen wedstrijd!


Lees verder

08-04

Vrijdag 9 april 2021 wordt om 19:30 uur onze nieuwe sportaccommodatie van Sportpark Slingerbos feestelijk geopend door de wethouder Sport, Marcel Companjen. Vanwege de corona maatregelen kunnen we daar geen toeschouwers bij uitnodigen maar we nodigen iedereen van harte uit deze opening mee te beleven via de livestream.

De livestream kun je bereiken via https://youtu.be/cmDyiDh4QTw.

Daarnaast roepen we iedereen op om ook in te loggen in de Teams meeting zodat we met elkaar toch dit feestje kunnen vieren en met elkaar kunnen toasten op deze geweldige accomodatie.


06-04

Je leest het goed, zoals jullie hebben gezien is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan ons nieuwe clubgebouw! Ook jullie krijgen de mogelijkheid om het nieuwe clubhuis en terrein van binnen en buiten te bewonderen.

Volgende week (13, 14 en 15 april) wordt het Unitas terrein omgebouwd tot een gave speurtocht (Escaperoom) terrein! Ga met jouw team de uitdaging aan en win een prijs voor je hele team! Durf jij het aan?!


Lees verder

05-04

Afgelopen (Goede) vrijdag bereikte ons het verdrietige bericht dat Johan Huijer op 62 jarige leeftijd overleden is. Johan was al geruime tijd ernstig ziek en de laatste weken verminderde zijn lichamelijke toestand zienderogen en moest hij worden opgenomen in het dr. Holtrop Hospice in Ermelo. Johan had nog één grote wens; het nieuwe, voltooide clubgebouw van Unitas/ Perspectief bezoeken en een training van de selectie bijwonen. De zaterdag voor zijn overlijden werd zijn wens mogelijk gemaakt door de Stichting Veluwse Wens Ambulance. Zie het verslag na de lees verder dat Loes (zus van Johan) geschreven heeft. Familie, vrienden en Unitassers gaven gehoor aan zijn wens en waren naar Unitas/ Perspectief gekomen om afscheid van Johan te nemen. Een zeer bijzondere en aangrijpende bijeenkomst, waar Johan zichtbaar van genoot, ondanks zijn zeer zwakke gezondheid.
Johan was trouw supporter van ons eerste. Iedere thuiswedstrijd stond hij langs de lijn en als het even kon ging hij ook de uitwedstrijden mee. Daarnaast was Johan jarenlang lid van de recreanten, waar hij mooie avonturen in de Ardennen mee beleefde en intens genoot van deze weekendjes.
Iedere laatste vrijdag van de maand was Johan bij de klaverjasavonden van Unitas/ Perspectief aanwezig.
Ook was Johan vele jaren zaal- en veldwacht bij onze vereniging. Een taak die hij met toewijding en enthousiasme op zich nam.
Woensdag 7 april vindt om 13.00 uur de afscheidsdienst plaats in het Visnet, eventueel te volgen via de livestream ( https://youtu.be/r0z2LRQDt_M ). Aansluitend, (om ca. 14.30 uur) wordt Johan begraven op de begraafplaats Oostergaarde aan het Oosteinde.
Via deze weg wensen we de familie heel veel sterkte toe.


Lees verder

01-04

Op vrijdag 9 april  om 19:30 uur willen we graag officieel onze nieuwe accommodatie openen. Vanwege de corona maatregelen zullen we dit op kleine schaal doen en we willen iedereen van harte uitnodigen om deze opening online bij te wonen via de livestream. 

Wij willen dit graag met  zoveel mogelijk mensen vieren en hebben daarom iets leuks geregeld! Om gezamenlijk op onze nieuwe accomodatie te kunnen proosten zijn er 50 flessen proostwijn ingekocht! De flessen kunnen vandaag (donderdag 1 april)  tussen 18:30 en 19:30 en morgen tussen 18:00 en 20:00  worden opgehaald bij de ingang van ons nieuwe ‘thuis’! Op=op:)


Deze livestream is te bekijken via Youtube dus klik op de link  https://www.youtube.com/watch?v=cmDyiDh4QTw of scan de QR code