Nieuws archief van november 2020

24-11

Het is weer zo ver!! De schoenen mogen weer uit de kast getrokken worden, want Sint is in het land en komt speciaal naar het nieuwe clubhuis toe! Zorg je er wel even voor dat Sint en Piet weten van wie de schoen is? 👟🎁 #sinterklaas #schoenzetten #funitas


23-11

Update: Ken jij Sponsorkliks nog? Sponsorkliks is bij onze vereniging inmiddels al goed op gang!
De vereniging heeft al rond de 3300,- euro mogen ontvangen wat ten goede komt van de clubkas.
Maak je nog geen gebruik van Sponsorkliks en ben je benieuwd wat het is? Klik snel op lees verder!
Handig om te weten: Sponsorkiks heeft sinds kort ook een app. Download deze op je mobiel of tablet en winkel eenvoudig via deze app, zo vergeet je het nooit!


Lees verder

19-11

Nog steeds zijn ontzettend veel mensen actief binnen onze vereniging. En nu willen we ook graag voor dit jaar de vrijwilliger van het jaar laten kiezen. Dit jaar zal er hoogstwaarschijnlijk geen nieuwjaarsreceptie plaatsvinden en zullen we de uitreiking op een andere manier doen. Daarom nu de gelegenheid om mensen voor te dragen voor deze titel. Uit de genomineerden zal het bestuur drie kandidaten kiezen. Tussen deze kandidaten zal dan een verkiezing worden gehouden waarvan de uitslag via de website zal worden bekend gemaakt.

Meld je kandidaten aan voor deze vrijwilliger-van-het-jaar verkiezing via een email naar voorzitter@ckvunitas.nl. Geef hierbij ook een korte motivatie waarom je hem of haar wilt nomineren. Kandidaten kunnen worden aangemeld tot en met vrijdag 4 december 2020.


18-11

Vandaag toch wel weer een mijlpaal in ons traject. We zijn begonnen met de sloop van de oude kantine. Zoals eerder te lezen een stuk nostalgie dat we aan het weghalen zijn maar aan de andere kant een mooie ruimte schept voor een nieuwe start op ons mooie sportpark.

In onze planning stond dat we mid-december het gebouw zouden willen slopen maar afgelopen vrijdag kregen we om 1500 het verzoek om deze week met de sloop te beginnen. Dit omdat de Fa Kamphorst onverwachts de kraan een paar dagen over had. Gelukkig hebben we de laatste weken hard gewerkt om het oude gebouw leeg te halen. Een groep vrijwilligers onder leiding van Kars Pos heeft de oude kantine leeggehaald en met name de zaken veilig gesteld die mee moeten naar het nieuwe gebouw. Daarnaast zijn er nog een hoop spullen verkocht. Een andere belangrijke voorwaarde was het omzetten van Gas. Water en Licht. Jan tonny heeft heel wat belletejs moeten plegen maar inmiddels zitten alle meters op zijn plek en staat de kachel in het nieuwe gebouw lekker te draaien. Dus even snel schakelen de laatste week zodat we de sloop door konden zetten. Vandaag dus de dag, de sloop zal nog een paar dagen duren, de verwachting is dat begin volgende week de laatste puinresten opgeruimd zijn. Dit geeft dan meteen ruimte om versneld met de parkeerplaatsen te beginnen. Je ziet trouwens al heel mooi het straatwerk aan de voorzijde van het gebouw zijn vorm krijgt.


Lees verder

18-11

Helaas liggen de competities stil, maar we hopen zo snel mogelijk weer wedstrijden met zijn allen te kunnen spelen. Dit jaar zijn er een aantal wijzingen in de spelregels gekomen. Voor de trainers en spelers zijn deze spelregels al bekend, maar voor ouders/vrienden die niet zo bekend zijn met korfbal en wel een keer willen komen kijken zijn hier de nieuwe spelregels op een rijtje:

- Iedereen neemt zijn eigen strafworp. Dit geldt voor alle niveaus, dus ook in het breedtekorfbal.

- Er is geen verbod meer op steunbal, vallend de bal bemachtigen en met de vuist de bal raken. De opgooibal is afgeschaft.

- Voetbal (vanaf de knie naar beneden) is alleen strafbaar als het bwust/opzettelijk gebeurt. Dat is ter beoordeling van de scheidsrechter.

- Alle teams mogen twee coaches hebben. Zij kunnen onbeperkt de bank verlaten, mits zij andere deelnemers niet hinderen en er mag op hetzelfde moment maar één van de twee van de bank zijn. 

- Onnodig het spel ophouden kan gedurende de hele wedstrijd bestraft worden. 


17-11

Update: Woensdag om 14:00 uur wordt de accommodatie officieel gesloopt! #nieuwbegin

Zoals menig Unitasser, Harderwijker, buurtbewoner of supporter weet is de bouw van ons nieuwe thuis volle bak onderweg! Waar er een nieuw gebouw gemaakt wordt moet er echter ook afscheid genomen worden van een gebouw: ons oude clubgebouw! Dit gebouw waar zoveel  mooie Unitas-momenten zijn gecreëerd.. De kampioenschappen, vergaderingen, kletsnat in de kantine staan na de training, mooie (slaap)feestjes, lallend achter de DJ tafel, hangend aan de bar of helpend achter de bar! De sloop van os oude thuis is iets eerder dan verwacht.. volgende week woensdag of donderdag is de eerste dag van de sloop. Wil je nog een rondje nostalgie proeven in ons oude gebouw? Dat kan! zaterdagochtend, maandag en dinsdag zijn er weer de nodige Unitassers bezig. Kom gerust even langs!


17-11

Toppers!

De selectie van Unitas/Perspectief organiseert een trainingsuur voor jullie op *zaterdag 28 november 2020* in de Sypel.

Thema is:

*SAMEN scoren! *

Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij en verwachten een grote opkomst, wij doen ons best om het net zo leuk te maken als een wedstrijd op zaterdag. Uiteraard houden wij rekening met de regels volgens het RIVM en zullen wij waar nodig de groepen over 2 zalen verspreiden.

Een extra element is de verloting! Wanneer je binnenkomt krijg je een lootje, waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden! Volg de livestream om te zien of je wint!

Het programma ziet er als volgt uit:

 

*09.00 - 10.00 uur:*
Kangoeroes en F Jeugd

 

*10.15 - 11.15 uur: *
E1 t/m E6

 

*11.30 - 12.30 uur: *
D1 t/m D5

 

*12.45- 13.45 uur: *
C1 t/m C5

 

*14.00 - 15.00 uur: *
B1 t/m B3

 

*15.15 - 16.15 uur: *
A1 t/m A3

 

*16.30 uur:*
 Prijsuitreiking (livestream)

Groetjes,

De selectie van Unitas/Perspectief.


13-11

Ook dit jaar hebben onze leden van de F tot en met de C teams weer veel loten voor de Grote Club Actie verkocht.
Ondanks de maatregelen en de huidige situatie is de opbrengst ook dit jaar weer verrassend hoog! Het doet ons goed dat er zoveel mensen weer meegedacht hebben aan de bouw van ons mooie clubhuis en we zijn nu nog dichterbij het spaardoel!
De opbrengst is dit jaar maar liefst €1620,- euro!

 


Lees verder

11-11

Fortune Coffee is al jaren leverancier van de koffiemachine in onze oude gebouw en we gaan onze samenwerking in de komende tijd iets veranderen! Fortune Coffee wordt namelijk zilversponsor bij onze vereniging! In het nieuwe gebouw hebben wij natuurlijk ook aan Fortune gedacht en komt er een luxe bonenkoffiemachine te staan.


Lees verder

05-11

De Rabobank Clubkas Campagne heeft ook dit jaar weer een mooi bedrag voor de bouw opgeleverd!
Namens de vereniging willen wij iedereen bedanken voor het stemmen voor dit mooie resultaat.
Ten slot een hartelijke dank richting de Rabobank! #Unitasbouwt!


04-11

Voortgang Bouw en sloop

Nog even een update van de bouw en de sloop van het oude gebouw

 

Bouw:

Binnen het gebouw gaan de werkzaamheden ontzettend hard. Dat moet ook wel want we willen met 5 weken beginnen met de afwerkvloeren. Lopend door het gebouw moet er dan nog best veel gebeuren.

 

Inmiddels is het tegelwerk geheel afgerond, alle douches.....


Lees verder

04-11

Met hun bedrijven NILA-verhuur en NextSense sponsoren Lars en Jos Aikema de komende drie jaar Unitas E3 en E4.
Hun bedrijfsnamen staan op de wedstrijdshirts en op de trainerskleding (jas of trui). Het tekenmoment was op maandag 5 oktober en de teams zijn inmiddels voorzien van de kleding.


Lees verder