Nieuws

04-11

Met hun bedrijven NILA-verhuur en NextSense sponsoren Lars en Jos Aikema de komende drie jaar Unitas E3 en E4. Hun bedrijfsnamen staan op de wedstrijdshirts en op de trainerskleding (jas of trui). Het tekenmoment was op maandag 5 oktober en de teams zijn inmiddels voorzien van de kleding.

Lars (15) heeft vier jaar gekorfbald bij Unitas en gespeeld in de D3, D2 en C3. Twee jaar geleden is hij gestopt; nu houdt hij door sponsoring de verbinding met de club. Zijn bedrijf NILA-verhuur is sinds 3 juli 2020 ingeschreven bij de KvK, maar Lars deed daarvoor ook al van alles op het gebied van licht en geluid. ,,Ik verhuur licht- en geluidapparatuur met mijn bedrijf voor feesten en evenementen en ik verhuur mezelf als lichttechnicus”, vertelt Lars, die vanaf kleins al geïnteresseerd is in licht en geluid. ,,Het is mijn hobby en de afgelopen jaren heb ik steeds meer spullen gekocht en verkocht. Via via verhuurde ik mezelf en mijn apparatuur.”

In de garage – die fungeert als kantoor- en opslagruimte - liggen microfoonsets, lampen, mengpanelen en speakerssets. Is er een feestje, dan verzorgt NILA-verhuur het project. ,,Het is mijn hobby en het is mooi als je het eindresultaat van een project ziet: bij tuinfeestjes, een openluchtdienst voor een kerk of een musical op school.” In de zomer van 2019 heeft hij licht en geluid voor de Tentweek bij de Grote Kerk verzorgd. ,,Je mag nu maar met vier mensen bij elkaar komen, dus doe ik nu even niets. Het zou best kunnen dat als de coronaregels wat minder streng zijn en een feestje weer mag, ik het licht en geluid bij Unitas ga regelen.”

Lars zit in klas 4 van het Morgen College en wil als hij zijn examen heeft gehaald een MBO4-opleiding voor lichttechnicus in Hilversum gaan volgen. ,,In de toekomst wil ik mezelf verhuren voor evenementen in heel Nederland en mijn bedrijf groter maken.”

Vader Jos (48) verhuurt zichzelf vanaf maart als software developer. Dat werk deed hij de afgelopen vijf jaar in loondienst bij Pon in Leusden, waar hij in totaal 15 jaar heeft gewerkt. ,,Dan weet je hoe de hazen lopen en ik houd wel van nieuwe uitdaging. Het leek me leuk om voor mezelf te beginnen en een eigen bedrijf te starten. Nu als software developer, maar wie weet in de toekomst met meerdere mensen.”

Als software developer helpt Jos organisaties bij automatisering van bedrijfsprocessen. ,,De ene keer is dat software voor integratie van verschillende informatiesystemen om daarmee het werk eenvoudiger te maken. De andere keer bouw ik een mobiele app.” Tot het eind van het jaar is is hij vijf dagen per week bij Robeco in Rotterdam gedetacheerd. ,,Als zzp’er kan ik zelf bepalen welk werk ik oppak en doe opdrachten die ik leuk vind.” NextSense bestaat al sinds 2008. ,,Ik deed al wat naast mijn werk in loondienst. Zo heb ik een webapplicatie gemaakt waarbij alle stemmingen van de gemeenteraad in Harderwijk zijn te zien’’, aldus het voormalig raadslid van de ChristenUnie.

Vader en zoon ondersteunen met hun aparte bedrijven de E3 en E4. Unitas-voorzitter Jos: ,,We wilden een team sponsoren, omdat we het leuk vinden om wat bij te dragen. Voor Lars is het leuk om zo wat promotie te krijgen. Als wedstrijden weer mogen, komen we een keer kijken.”

Voor meer informatie:
www.nila-verhuur.nl
www.nextsense.nl