21-01

HARDERWIJK – Na weken waar het sportief tegen zat met ongelukkige nederlagen tegen Nic. en AW.DTV en het blessurespook weer de kop op stak, kon er zaterdag weer gelachen worden bij Unitas/Perspectief. Tegen Wageningen was iedereen op schot en wonnen de Harderwijkers hun eerste thuiswedstrijd dit seizoen (36-31), meteen een nieuw clubrecord in de hoofdklasse.

Het duurde 4 minuten voordat Milko van Golberdinge de score opende namens Wageningen, maar daarna ging het hard met de doelpunten. Nena Ellermeijer, die debuteerde in de basis, scoorde een mooie doorloopbal met één hand (2-3) en twee minuten later was het 4-6 voor Wageningen. Voor Unitas was dit het moment om erop en erover te gaan. Opnieuw Ellermeijer zorgde voor de eerste Harderwijkse voorsprong: 7-6. Ineke de Boer en Daphne van den Berg vergrootten het verschil naar 9-7, maar Noa Kapteyn schoot Wageningen met twee treffers weer langszij: 10-10. Unitas behield het initiatief in deze fase onder meer door twee doelpunten van Thomas Hoekstra: 14-11. De thuisploeg hield het hoge schotpercentage vast en met goede aanvallen was het drie minuten voor rust 16-12. Steven Landman zorgde er met twee scores in de laatste minuut voor dat Wageningen bij rust kon aanhaken: 17-15.

Na rust was het opnieuw de sterk spelende Hoekstra die met twee doelpunten het gat weer naar vier vergrootte: 19-15. Unitas bleef over alle schijven zuiver schieten en 3 minuten na rust was het 21-15 door Daphne van den Berg. Wageningen had eerst geen antwoord, maar door invalster Eline van Veldhuisen en doordat Steven Landman na rust wel op schot raakte bleef het een wedstrijd: 24-20. Unitas hield de touwtjes stevig in handen en door Jort Wiegersma en twee keer Maike van den Berg was het verschil bij 28-21 het grootst. Toch was Wageningen nog niet verslagen. Het stagneerde even bij de thuisploeg en Jasper Broenink bracht 12 minuten voor tijd de spanning terug: 30-27. Opnieuw Maike van den Berg en Roy van der Knaap gaven Unitas weer lucht (32-27) en dit bleek de beslissing. Voor Wageningen was de tijd tekort en beide ploegen scoorden in de laatste vier minuten nog viermaal. Spelers, staf en publiek genoten van het sterke optreden, waarin alle heren vijf keer scoorden en de dames ieder viermaal trefzeker waren.

Door de winst en het verlies van Tweemaal Zes, passeerde Unitas de ploeg uit Maartensdijk op de ranglijst. Zaterdag is TZ in Harderwijk de tegenstander (18.30) en kan de ploeg van Daniël de Bruijne opnieuw goede zaken doen in de race om handhaving in de hoofdklasse A.

Unitas/Perspectief – Wageningen 36-31 (17-15).

Scores Unitas: Jort Wiegersma 5 (1), Mark Kreikamp 5, Thomas Hoekstra 5, Roy van der Knaap 5, Nena Ellermeijer 4, Ineke de Boer 4, Daphne van den Berg 4, Maike van den Berg 4.

Scores Wageningen: Jasper Broenink 9 (4), Steven Landman  7 (2), Wouter ter Maten 4, Xanne Ketelaar 3, Eline van Veldhuisen 3, Iris Ilekhomon 2, Noa Kapteyn 2, Milko van Golberdinge 1

Overige uitslagen hoofdklasse A:

Rohda - Nic. 29-17, Groen Geel - SCO 28-24, Tweemaal Zes - AW.DTV 24-25.

Stand: 1. AW.DTV 9-16, 2. Groen Geel 9-16, 3. Wageningen 9-10, 4. Rohda 9-8, 5. SCO 9-8, 6. Unitas/Perspectief 9-6, 7. Tweemaal Zes 9-5, 8. Nic. 9-2.