Nieuws

17-09

Na een valse start van de competitie tegen OWK, reisde Unitas afgelopen zaterdag af naar Groningen. De tegenstander van deze zaterdag was Nic. Net zoals Unitas had ook Nic. haar eerste wedstrijd verloren, waardoor het voor beide partijen gelijk een belangrijk potje werd.

Unitas 1 begon met een andere opstelling dan gebruikelijk. Bjarne de Jong en Thomas Jongma vervingen Tjardo Dijkstra en Matté Lipke. Unitas was hier blijkbaar niet door van slag, want net zoals vorige week begon Unitas erg goed aan de wedstrijd. Binnen no-time stond er 1-4 op het scorebord en was Nic. genoodzaakt een time-out te nemen en de orde op zaken proberen te stellen. Dit bleek echter niet te helpen. Unitas bleef door rammen en zag dat ze een voorsprong hadden opgebouwd van 7 doelpunten, de stand 2-9. In het vervolg van de eerste helft bleef Unitas goed spelen, maar kwam Nic ook zeker iets beter in hun spel. Rusttand: 8-15

De tweede helft van deze wedstrijd was toch een tikkeltje minder. De percentages kelderden naar beneden en de aanvallen liepen niet helemaal soepeltjes meer. Afgezien van deze aanvallen kwam Nic niet dichterbij dan een verschil van 5. Hierdoor is Unitas geen enkel moment in de wedstrijd echt in de problemen geweest. Een erg goede eerste helft van Unitas, geeft hoop voor de volgende wedstrijden die eraan gaan komen!

Die volgende wedstrijd is alweer zaterdag 22 september!

Unitas 1 krijgt dan KIOS uit Ruinerwold op bezoek! Wij hopen u dan te zien!