Nieuws

28-02

Leuk dat u weer leest! Voor deze maand heb ik Margreet Bos op het programma staan.

Ik heb Margreet opgezocht bij haar eigen onderneming “Het woord is aan jou” waar we gekletst hebben onder het genot van een kop thee.

Margreet is 46 jaar jong (je zou het niet zeggen) en al bijna 14 jaar getrouwd met Tjeerd wie jullie vast ook kennen. Zoals hierboven al genoemd heeft Margreet dus haar eigen onderneming, hier helpt zij teams van werknemers beter met elkaar te laten communiceren om zo een hechtere band met elkaar te krijgen en beter samen te werken. Ook kan je bij Margreet terecht om je boodschap/missie te communiceren naar de wereld, dit kan bijvoorbeeld door het maken van video’s, interviews en 1 op 1 gesprekken.

Nu vraagt u zich misschien af hoe ze hier tijd voor heeft want Margreet is ook drie dagen in de week te vinden bij Unitas als Mentaal begeleider. Een aantal jaren geleden was er een commissie binnen Unitas om meer te behalen op mentaal gebied samen met: Kim, Ronald, Gert-Jan en Fenna en later ook Afke. Iedereen richtte zich op een leeftijdscategorie. Margreet heeft dit opgepakt voor de selectie en heeft zich meer verdiept in sportpsychologie. Margreet praat met de spelers over wedstrijdspanning, communicatie in de vakken en wat ze dwars zit. Een soort vertrouwenspersoon dus. Natuurlijk heeft ze het ook over de leuke en goede dingen, zo organiseert ze bijvoorbeeld samen met wat anderen het selectieweekend. En heeft ze dit jaar voor de 4e keer met succes de Unitas-quiz gepresenteerd.

Margreet heeft zelf ook gekorfbald, hiermee begon ze toen ze 9 a 10 jaar oud was door haar broer. Ze heeft gespeeld in de C1, B1, Junioren 1 en de selectie. Helaas moest ze door haar studie stoppen met korfbal maar na haar studententijd is ze gaan spelen in het 4e. Toen ik Margreet vroeg naar het hoogtepunt uit haar korfbalcarrière begon ze trots haar zin met “Ja in de junioren heb ik..” toen moest ze toch even nadenken wat voor toernooi het nou precies was wat ze had gespeeld. Er ging een bus mee en de finale wonnen ze van KVS. Ik blijf sceptisch want dit lijkt toch verdacht veel op een broodje-aapverhaal, maar misschien is er iemand die Margreet kan helpen met wat haar hoogtepunt was?

In ieder geval was het voor mij wel duidelijk dat Margreet hartstikke veel doet voor de selectie en voor de club! Voor alle toekomstige vrijwilligers heeft Margreet één boodschap: Doe vrijwilligerswerk waar je energie van krijgt!

Margreet bedankt voor je inzet!
 

Mede mogelijk gemaakt door Mees Andreae