18-03

Een week nadat het doek definitief was gevallen voor Unitas/Perspectief A1 stond de wedstrijd tegen DVO A1 weer op het programma. In de eerste wedstrijd tussen beide teams in Bennekom kon Unitas/Perspectief A1 lang meekomen met DVO, maar helaas haakte de ploeg uit Harderwijk net te vroeg af om de punten mee terug te nemen. Een overwinning van Unitas/Perspectief op DVO A1 zou weer wat kleur op de wangen brengen. DVO had aan slechts één punt genoeg om zich definitief te plaatsen voor een plek bij de eerste twee van de competitie die recht zou geven op een plaatsje in de play-offs. Unitas/Perspectief wilde de bezoekers uit Bennekom de eerste tien seconden van de schotklok vastzetten en hoopte met deze tactiek dus twee punten binnen te hengelen.

Helaas sloeg DVO al vroeg in de wedstrijd een gaatje en liep het van een verschil van twee punten snel uit naar een verschil van vier punten. De coaches zagen zich genoodzaakt wederom vroeg in de wedstrijd een time-out te nemen. Dit had wel degelijk wat effect aangezien DVO het gaatje niet veel groter wist te maken en Unitas/Perspectief steeds meer doelpunten wist te produceren. De doelpunten kwamen echter moeizaam tot stand en ondanks het aantal aanvallen zaten er toch maar weinig góede aanvallen tussen. Het gat tussen beide ploegen werd echter niet kleiner dan vier verschil en zo stond er in de rust een 9-14 stand op het scorebord.

Unitas/Perspectief mocht niet tevreden zijn na de eerste helft en er werd dan ook een nieuwe tactiek besproken om in de tweede helft meer tot scoren te komen maar vooral om betere aanvallen neer te zetten. Overigens stond het verdedigend ook niet bepaald als een huis en ook daarover werd besproken hoe het anders moest.

Aan alle goede bedoelingen kwam al snel een eind. DVO wist al snel in de tweede helft een aantal doelpunten te maken en het duurde veel te lang voordat Unitas/Perspectief weer een paar keer op het scoreformulier gezet kon worden. Ondanks wat aanvallendere wissels wisten de Harderwijkers geen potten te breken en zodoende eindigde de wedstrijd in een afgetekende overwinning voor de bezoekers. (12-27)

Een wedstrijd om snel te vergeten. A.s. zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen LDODK A1. Voor beide ploegen staat er zaterdag niets meer op het spel. LDODK is keurig in de middenmoot geëindigd en het lot van Unitas/Perspectief A1 zal bij u ongetwijfeld bekend zijn.

Overigens werd afgelopen zaterdag ook nog de belangrijk wedstrijd van Unitas/Perspectief B1 tegen AVO B1 gespeeld. Bij een overwinning voor de ploeg uit Harderwijk zouden de play-offs worden veilig gesteld. Vanaf het begin van de wedstrijd wist Unitas/Perspectief B1 de wedstrijd te domineren waardoor zij a.s. zaterdag de play-offs in zullen gaan met een wedstrijd tegen PKC B1 in Papendrecht. Dit feest willen jullie allemaal niet missen dus geef u nu snel op voor de busreis en moedig de B1 aan in Papendrecht. Aanmelden kan via de volgende link: