Nieuws

18-03

Veel jeugdwedstrijden die door Unitas/Perspectief thuis worden gespeeld staan onder begeleiding van een scheidsrechter van onze eigen vereniging. In het programma staat aan het begin van het seizoen wanneer je bent ingedeeld om een wedstrijd te fluiten. Je kunt het vinden op de website, daarnaast staan de actuele aanvangstijden altijd in Sportlink.

Helaas komt het voor dat de scheidsrechters niet komen opdagen. Dat is erg vervelend als beide teams al klaar staan om te beginnen. Als je zelf in een team speelt, kan je je voorstellen dat het frustrerend is als de wedstrijd later begint, een trainer of speler moet fluiten of zelfs dat de wedstrijd helemaal niet door kan gaan. Dat wil je toch niet?

Daarom aan iedereen de dringende oproep: Ben je scheidsrechter en sta je ingedeeld op het wedstrijdprogramma? Kom fluiten! Kun je niet fluiten? Ruil onderling of regel vroegtijdig een vervanger! De indeling van de scheidsrechters wordt bij de start van elk zaal- of veldseizoen gepubliceerd.

Wij gaan er natuurlijk vanuit dat deze oproep ervoor zorgt dat al onze teams op de zaterdag sportplezier kunnen hebben. Mocht dit nu niet zo zijn en ben je coach van een team en de scheidsrechter komt niet opdagen? Dan is het verzoek om dit direct kenbaar te maken bij de scheidsrechters coördinator Liselotte van Laar (liesvanlaar@hotmail.com ).

Vragen over een wedstrijd fluiten?
Het is misschien niet voor iedereen altijd even makkelijk om te fluiten. Als scheidsrechter moet je aan veel regels denken en er zijn misschien situaties die je hebt meegemaakt als scheidsrechters die minder fijn waren. Als vereniging willen wij je daar uiteraard bij helpen. Heb je nu vragen? Stel je vraag dan aan de scheidsrechterscommissie in de persoon van Corina Verhoef. Zij is het eerste aanspreekpunt binnen onze vereniging en op zaterdag vaak aanwezig. Ze helpt je graag vooruit! (corinaverhoef66@gmail.com)