Nieuws

19-03

Voor het seizoen 2019-2020 heeft de Technische Commissie overeenstemming bereikt met Daniël Beekmans met een optie voor een 2e seizoen. Met Daniël halen we een ambitieuze, gedreven en deskundige coach binnen met een schat aan trainerservaring. Daniël heeft een mooie staat van dienst bij o.a. DVO, KZ en Sporting Delta. Momenteel is hij voor het tweede jaar actief bij K.V. Apeldoorn.

De TC heeft in de afgelopen periode gewerkt aan een nieuw ambitieus plan voor onze selectie waar we de komende drie jaren invulling aan geven. Het plan heeft als doel om binnen 2-3 jaar weer een stabiele hoofdklasse ploeg te hebben in Harderwijk. Daniël zal daar als trainer/coach met onze talentvolle selectie en complete staf een sleutelrol in spelen en verantwoordelijk zijn voor het vlaggenschip van onze vereniging.

Een belangrijk aspect van het plan, is het feit dat onze selectie zich kan ontwikkelen in de breedste zin van het woord. Behalve op tactisch en technisch vlak, faciliteren wij onze selectie op meerdere vlakken. Dit seizoen zijn we met succes gestart met een 3e (fysieke) training. De spelers worden fysiek begeleid door Jeroen Dirksen, onze fysiotherapeut die voor elk individu een trainingsschema maakt. De spelers hebben de mogelijkheid om wekelijks gebruik te maken van de professionele faciliteiten bij Therapeutisch Centrum De Berekuyl, tevens sponsor van onze vereniging.

Daarnaast is er de mentale begeleiding onder leiding van Margreet Bos. Bij topsport en presteren komen ook mentale aspecten kijken. Omgaan met druk, zelfvertrouwen, flow, focus en spanning zijn elementen die uitwerking hebben op prestaties, (ongewenst) gedrag en teamontwikkeling. Van individuele gesprekken, tot groepsgesprekken met spelers en trainers, goede communicatie is essentieel. Spelers en trainers leren elkaars kwaliteiten en valkuilen kennen en leren om zo goed mogelijk met elkaar om te gaan. Alles met als doel de samenwerking te optimaliseren om zo het beste collectieve resultaat te halen.

Met alle aanwezige faciliteiten en personele bezetting hebben wij er vertrouwen in dat wij onze doelstelling, binnen 2-3 jaar een stabiele hoofdklasseploeg hebben die toonaangevend is op de Veluwe, gaan realiseren. Het blijft niet bij een plan. De TC blijft op de achtergrond op meerdere vlakken actief om gestelde ambities waar te maken en te borgen.

We kijken uit naar een mooie samenwerking en wensen Daniël veel succes en plezier bij onze vereniging.

Technische commissie


Webshop

webshop logo

only korfbal logo

Archief

Reclame