Nieuws

01-04

Goedemiddag allen,

Weer een maand voorbij en dat betekent een nieuwe vrijwilliger in het zonnetje. Deze maand Maarten Bakker!

Maarten is 56 jaar oud en al 25 jaar getrouwd! Samen met zijn vrouw heeft hij 2 zonen, die u misschien wel kent van korfbal: Kilian en Brian. In het dagelijks leven is Maarten werkzaam bij KPN als informatieanalist.

Echter kennen wij hem vooral als hoofdklasse manager. Deze taak heeft hij ongeveer 4 jaar geleden overgenomen van Edwin. Als hoofdklasse manager regelt Maarten allerlei zaken rondom de thuiswedstrijden van de B1, A1 en selectie. Zo regelt hij de onder andere dat er een jurytafel is en dat er vrijwilligers zijn die daarachter zitten. Aan het begin van het seizoen maakt Maarten een schema waarin staat wanneer wie welke functie moet bekleden. Daarnaast regelt hij bij de wedstrijden van het eerste dat er een omroeper is en dat er kinderen zijn die de vloer dweilen tijdens de wedstrijd.

Een andere belangrijke taak van Maarten zijn functie is het ontvangen van de externe scheidsrechters tijdens het zaalseizoen. Hij stuurt van tevoren een mail naar alle externe-scheidsrechters met wat informatie en waar de scheidrechters moeten zijn op zaterdag. Op de dag zelf worden de scheidsrechters ontvangen door de coaches van de betreffende teams en Maarten ontvangt de scheidsrechters en de externe juryvoorzitter van het eerste. Ook geeft hij ze muntjes voor een drankje en wijst hen waar de kleedkamers zijn, zodat zij op een prettige manier wegwijs worden gemaakt.

Maarten speelt zelf ook korfbal bij de recreanten sinds zijn 50e. Toen ik hem vroeg waarom hij pas op die leeftijd was begonnen grapte Maarten dat het misschien wel kwam door de midlifecrisis. Maarten heeft vroeger tijdens zijn middelbare schoolperiode gebasketbald waar hij nu nog de vruchten van plukt want hij is aardig snel, heeft een goede actie naar binnen en tikt makkelijk de bal er tussenuit. Met de recreanten speelt hij af en toe een toernooi, maar de echte hoogtepunten zijn volgens hem de teamweekenden en de gezelligheid!

Maarten, namens ons allemaal: Hartstikke bedankt voor een wederom top geregeld zaalseizoen!

 

Met dank aan Mees Andreae