Nieuws

08-10

Afgelopen weekend is de koploper op bezoek geweest. De jonge ploeg uit Nieuwerker heeft vorig jaar laten zien dat ze eigenlijk een klasse te laag spelen. In de zaal werden ze vierde na een veel belovend begin. Ook dit jaar op het veld gaat het tot nu toe voorspoedig, waar ze alle wedstrijden winnen en zelfs per wedstrijd niet meer dan 10 goals hoeven te incasseren.

Bij ons vlaggenschip werden vorige week eindelijk weer de twee punten vanuit Maarssen meegenomen, of hier onze voorbereiding een rol in gespeeld heeft durf ik niet te zeggen. Zaterdag de kans tegen een mooie tegenstander te laten zien waartoe we in staat zijn.

Met goede energie wordt de wedstrijd begonnen! Beide ploegen zijn scherp en testen elkaar in de eerste minuten goed af. De goals vallen snel en binnen 2 minuten staat het 2-2. Mike en Sabine maken allebei hun eerste schot, welke voorbereiding hebben zij gehad?  Na de 3-3 werd de scherpte minder, althans aan Unitas zijde. Mede dankzij Job Brouwer, de speler die eruit ziet als de ideale schoonzoon, die op dat moment 3 uit 4 schoot pakte Nieuwerkerk een gaatje tot 6-3. Een creatieve manier van vrijeballen nemen wordt getoond, mooi om te zien hoe we elkaar binnen 2 seconden precies weten te vinden. Daan Reijgersberg rond keurig af met een doorloopbal. Al komt er wel een duidelijk verschil in score naar voren. We krijgen nog niet echt grip op onze tegenstanders mede doordat Nieuwerkerk over veel schijven gevaarlijk is. Na een schot van Nieuwerkerk laten we ons te veel verleiden tot het willen stelen van de rebound en deze ruimte kunnen we niet geven. Bij een score van 5-11 krijgen we door dat we op een andere manier iets moeten gaan doen. Dit heeft zijn uitwerking, we krijgen iets meer grip op de aanvallers en zelf maken we een paar goede goals.

Als het rust signaal klinkt is het verschil van 6 terug gebracht naar 3 en zijn de laatste drie doelpunten voor Unitas. Mike maakt nog net in de eerste helft zijn 5e goal uit 8 schoten. Het gevoel van een wedstrijd is terug en ons moraal schiet omhoog.

Na de rust is pakt Jolien het momenten weer voor onze zijde, ze zorgt met een schot dat we de energie die voor rust aanwezig was behouden wordt. Al zijn er twee spelers die hun energie niet geheel kwijt kunnen. Koen Collee en Daan Reijgersberg, twee atleten die onder de korf voor spektakel kunnen zorgen worden hierin helaas veelvuldig teruggefloten door de scheidsrechter. Zou het vliegangst zijn?

Uiteindelijk wordt deze goede energie door Ineke beloont met een gelijke tussenstand van 15-15 en zijn we weer helemaal terug in de wedstrijd. Er wordt een time-out genomen aan de kant van Nieuwerkerk. Bij ons wordt er besproken dat ze voor deze wedstrijd nog niet op achterstand gestaan in deze fase van een wedstrijd en dat wij graag willen testen wat voor reactie dat bij hun brengt als dat wel gebeurt.

Helaas is het Nieuwerkerk die elke keer de eerste goal maakt tot aan de 17-17. Beide teams spelen in deze fase gecontroleerd met een rebound. Hierdoor zijn de aanvallen wat langer en heeft de scheidsrechter zijn handen vol aan de duels onder de korf. Wat resulteert in een strafworp voor Nieuwerkerk en dat betekent de 17-19. Waarna Mike binnen een aanval ook 18-19 noteert. Er wordt in deze laatste fase om en om gescoord zonder dat wij dichterbij kunnen komen. Telkens heeft Nieuwerkerk een antwoord op een goal van ons. Op naar een leuke eindfase, althans dat lijkt zo op het scorebord. Hier staat dat er nog maar een minuut te spelen is en Thomas doet in de verdediging een poging de bal te pakken bij een stand van 19-21. Helaas wordt dit risico nemen genadeloos afgestraft. Daan bepaald de eindstand op 20-22.

Er heerst ondanks het verlies een positieve sfeer na de wedstrijd. Een hoeveelheid aantal doelpunten die we nog niet eerder behaald hebben tegen een tegenstander van formaat. Iets waar we als team zijnde mee voort kunnen. Het verschil met Nieuwerkerk is opgelopen tot 5 punten waardoor er gekke dingen moeten gebeuren willen we aan het einde van het seizoen op de hoogste trede staan. Nieuwerkerk mag volgende week richting GKV, wij krijgen Velocitas op bezoek. Jullie zijn allen weer welkom!