Nieuws

13-01

Beste mensen,

Hartelijk welkom aan onze leden, ouders van leden, sponsoren, raadsleden en andere belangstellenden. Dit jaar voor het eerst een nieuwjaarsreceptie gecombineerd met een vrijwilligersavond die deels door het bestuur en deels door de nieuwe AC wordt georganiseerd.

We kijken terug op een mooi jaar. Ik schreef er ook al over in het jaarverslag. We hebben een jaar achter de rug waar het gelukkig nog steeds bruist van energie in de vereniging. Ik ben erg trots op alle vrijwilligers die bijna elke dag weer klaar staan om onze vereniging te ondersteunen door hun werk. De mensen die bardiensten draaien, degene die deze accommodatie schoonmaken, de zaalwachten, de verschillende commissies, de trainers. Ik kan nog wel even doorgaan. Ben ontzettend blij dat zoveel mensen zich willen inzetten voor deze club. Spelers en zeker ook ouders van spelers. Straks om 21:00 zullen we de Michiel Wilhelm beker uitreiken aan de vrijwilliger van het jaar. Een mooi moment om nog een keer stil te staan bij al het werk wat jullie doen!

Unitas is nog steeds een familievereniging en korfbal is zeker ook een familiesport. Het is mooi om te zien dat steeds meer ouders ook betrokken raken bij onze vereniging. Daar zit ook veel talent die we zeker binnen Unitas goed kunnen gebruiken om daarmee bij te dragen aan het doel van onze vereniging : 

  • de beoefening en bevordering van de korfbalsport in al zijn vormen alsmede het stimuleren en organiseren van activiteiten die in het kader van de korfbalsport de ontwikkeling, vorming en recreatie van de mens beogen;
  • waar nodig en wenselijk op andere wijze bij te dragen tot de vorming en de ontspanning van de leden.

Eén voorbeeld van een activiteit voor ontspanning die ik hier wil noemen is het Unitas kamp. Tijdens dit kamp afgelopen jaar gingen 97 van onze jeugdleden samen naar Nunspeet en hebben daar een ongelooflijk leuke tijd gehad dankzij een vele vrijwilligers die hieraan hebben meegeholpen. Dank!

Ook de sponsoren hebben afgelopen jaar weer een mooie bijdrage kunnen leveren aan dit doel en daar zijn we dan ook erg dankbaar voor. Een speciaal woord voor onze hoofdsponsor Perspectief die zijn uitgeroepen tot vitaalste bedrijf van 2019 in Nederland. Zo’n sponsor zou elke sportvereniging zich wensen. Vanuit de vereniging hebben we ze al een bloemetje overhandigd en vanaf deze plaats nogmaals van harte met deze prijs!

En wanneer we toch ook een beetje aan het terugkijken zijn, ook nog een paar woorden over de sportieve prestaties. Veel jeugdteams zijn kampioen geworden in hun klasse en dat is natuurlijk altijd leuk. Een speciaal woord voor de E1 die verkozen zijn tot jeugdsportploeg van het jaar van Harderwijk en voor de B1 die het hebben geschopt tot de kwartfinale voor het kampioenschap van de B jeugd in de zaal. En dat we afgelopen december mochten horen dat onze Annelie in Oranje onder de 17 zit is ook erg leuk!

Goed, genoeg over afgelopen jaar. Laten we ook vooruit kijken naar komend jaar. Op sportief gebied zijn er nog genoeg mogelijkheden voor kampioenschappen. Ik wens alle teams het komende jaar veel succes en plezier bij alle wedstrijden!

En natuurlijk ook een woord over de nieuwe accommodatie. Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad ingestemd met de borgstelling voor onze nieuwe accommodatie. Dit betekent dat de financiering verder kan worden geregeld. De vergunning hadden we al binnen, dus eigenlijk staan alle lichten op groen!
Toch moet ik hier helaas nog een slag om de arm houden. Vanuit de buurt zijn een aantal bezwaarschriften ingediend op de vergunning en deze liggen straks bij de rechter. Vanuit de stichting sportpark Slingerbos en Unitas wordt met alle macht gewerkt om de gang naar de rechter te voorkomen omdat dit alleen maar vertraging oplevert. Ik wil de mannen dan ook alle wijsheid en sterkte wensen om hier uit te komen.

Een ander punt is de heroprichting van de AC. Nu met een eigen naam zelfs, Funitas. Er worden feesten bedacht om hiermee ook te werken aan een van de doelstelingen van onze vereniging, namelijk bij te dragen aan de ontspanning van onze leden. Funitas zal vanaf half 10 de verdere invulling van deze avond verzorgen en we zien uit naar de activiteiten die ze gaan organiseren.

Naast mijn wensen op sportief gebied voor de spelers wil ik graag een ieder (ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen), mede namens het bestuur ook veel gezondheid en geluk toewensen voor 2020 en ik wens jullie verder een hele leuke en gezellige avond!