20-01

Een duel tussen de nummer één en nummer drie van de ranglijst, Unitas/Perspectief tegen AVO. AVO bezet deze derde plek met een technisch jonge, maar al wel goede ploeg. Qua ranglijst op de stand beloofde dit een spannende wedstrijd, mede door zeer sterk verdedigend werk van Unitas/Perspectief werd AVO uiteindelijk met een 28-13 eindstand terug naar Assen gestuurd.

Unitas/Perspectief opende direct haar 1e aanval met een goal vanaf de stip. Vervolgens zette de verdediging ook gelijk de toon door de 1e pass ook te onderscheppen. Hierin werd de toon al gezet voor de rest van de wedstrijd. Via 2-0 werd het nog wel 2-2, maar dit was direct de laatste keer dat AVO in de buurt van Unitas/Perspectief is gekomen. Via 8-3 en 11-5 was het uiteindelijk AVO wat het verschil tot 5 punten terugbracht met rust; 12-7.

Belangrijkste taak was om na rust een goed schietende ploeg als AVO onder deze verdedigende druk te houden. Dit werd dan ook uitgevoerd door Unitas/Perspectief, met tussenstanden van 15-7 en 18-8 moest de grootste run van Unitas/Perspectief nog komen. Door twee doelpunten van AVO werd het 18-10, waarna Unitas/Perspectief knap acht goals op rij scoorde; 26-10. In de laatste paar minuten van de wedstrijd werd er nog om-en-om gescoord met een uiteindelijke 28-13 eindstand op het scorebord.

Met nog één wedstrijd te gaan voordat de returns beginnen staat Unitas/Perspectief al sinds competitieronde 1 op de eerste plaats met 6 gewonnen wedstrijden uit 6 competitieronden. Hierin heeft het drie punten voorsprong op De Meeuwen, wie afgelopen zaterdag erg knap wonnen met 30-20 van OWK uit Oostwold. Laatst genoemde ploeg is dan ook de eerst volgende tegenstander voor Unitas/Perspectief. Een lastige uitwedstrijd in Oostwold, ook zeker kijkende naar de uitslagen van vorig seizoen tegen OWK (15-20 én 21-20 winst door OWK op Unitas/Perspectief). Unitas/Perspectief is dus gewaarschuwd!