Nieuws

30-03

Inmiddels zijn we een aantal weken onderweg in de coronacrisis en is er nog geen duidelijkheid hoe en wanneer deze crisis gaat eindigen. Op de website van Unitas zijn al een aantal berichten geplaatst en het lijkt ons goed om ook vanuit het bestuur een aantal zaken te benoemen:

Wedstrijden en trainingen

Vanuit de KNKV (korfbalverbond) is de oproep gekomen om alle korfbalaccomodaties gesloten te houden tot 1 juni (nav maatregelen RIVM en kabinet). Daarnaast zijn alle wedstrijden en toernooien voor de rest van het zaal- en veldseizoen geannuleerd. Over de uiteindelijke uitslag van de poules (wie is kampioen en wie degradeert) zal de KNKV na 6 april meer mededelingen doen. Meer informatie is te vinden op https://www.knkv.nl/veelgestelde-vragen-coronavirus.  

Bouw van de accomodatie

Zoals al te lezen is op deze site, is de bouw van onze nieuwe accomodatie inmiddels gestart en gaat deze gestaag door. De ontwikkeling is te volgen via de webcam. Op dit moment loopt dit volgens planning en verwachten we hier nog geen vertraging door het coronavirus.

Financieel

Ook financieel voelen we als CKV Unitas/Perspectief helaas de gevolgen van het coronavirus. Door de gedwongen sluiting van het sportpark loopt de vereniging veel inkomsten mis. De kantineopbrengsten zijn voor elke sportvereniging een belangrijke bron van inkomsten, zo ook voor Unitas.

Voorlopig lopen alle kosten gewoon door en betekent dit dus een verslechtering van onze financiële positie. Gelukkig hebben we afgelopen jaren onze financiële positie kunnen verbeteren, waardoor de liquiditeit nog niet onder druk komt te staan. Echter we hopen als vereniging dat er vanuit de sportbond/NOC*NSF en Gemeente rekening zal worden gehouden met de positie waarin (lokale) sportverenigingen zich op dit moment bevinden.