Nieuws

30-01

Hebben jullie die bouwmannen gezien met die dikke glimlach…….vrijwilligers van het JAAR!!! Dank allen voor de stemmen, de biertjes smaken lekker en het geeft de nodige motivatie naar de laatste weken van de bouw. Het moet ook gezegd worden dat het bouwteam geholpen wordt door vele vrijwilligers…….de beker is dus een beetje van een ieder die de laatste jaren wat gedaan heeft aan de bouw. We zullen hem en mooie plek geven in het gebouw!

Wat mooi is om te zien dat vanaf tekeningen ergens gemaakt 2-3 jaar geleden de elementen prachtig bij elkaar komen. De kleuren, de afwerking, het gevoel van ons nieuwe sport honk…..het komt allemaal bij elkaar.

We lichten nog een paar zaken uit die we de laatste weken uitgevoerd hebben:  

De keuken & berging is inmiddels geheel af. Onze handige Jaco heeft er een prachtig geheel van gemaakt. Onder nauwkeurig oog van jan Tonny zijn de keuken elementen op zijn plaats gezet en aangesloten. Menig horeca zaak zou jaloers zijn op de spullen die we hebben staan. Ik ben benieuwd naar de kook vaardigheden van onze keuken commissie……

De ruimte naar de opslag is voorzien van een rolluik…..uiteraard gemonteerd (maar ook gesponsord…..) door onze eigen Kars:

Wat te denken van een nieuw speelhuis; gemaakt door Jeroen (je weet wel de vriend van Lara…..). wat een topper. Misschien heb je de foto’s al voorbij zien komen maar fantastisch toch. De dames van de inrichting hebben het inmiddels van een mooi en vrolijke kleurlaag voorzien:

De inrichting met betrekking tot de lampen gaat ook steeds verder, wat te denken van de centrale gangen naar de kleedkamers. De lampen allen handgemaakt door de familie van Drunen. Niet alleen gemaakt maar tijdens het ophangen stond de hele familie te helpen. Waar maak je zulke betrokkenheid nog mee…….:

Inmiddels hangen ook alle wc potten en wasbakken, het water staat erop en de douches zijn werkende. Nog paar kleine afstelpunten voor de installateur maar knap werk verzet, aanstaande weekend gaan we de randzaken ophangen zoals prullenbakken, wc rolhouder, toiletrolhouder etc.

We kijken ook al vooruit naar de start van het seizoen. Samen met het schoonmaak team hebben we gekeken naar de wensen en eisen van de schoonmaak. We hebben een Harderwijks bedrijf Soliclean uitgenodigd bij het opstellen van de detail behoefte. Daar hebben we de nieuwe spullen zoals stofzuigers, schoonmaakkarren, accessoires, een schrobmachine maar ook alvast de schoonmaak middelen besteld…….dat was uiteindelijk nog een hele bestelling. Het mooie is door dit als investering te zien kunnen we nog opteren voor een Bosa subsidie (daarmee krijgen we nog weer een deel terug):

Het leuke nieuws van Soliclean is ook dat men meteen een BRONS sponsor contract heeft afgesloten, 3 jaar lang mogen we deze sponsor verwelkomen op de club. Binnenkort zal de sponsor en het bedrijf worden voorgesteld.

Inmiddels brandt ook het licht onder de tribune (Daan…topper!) en heeft Raymon de electra in het materiaal hok aangesloten. Dat zijn van die klussen die anders blijven liggen en nu meteen afgerond zijn. Fantastisch! De huisschilders van de verenging hebben de sportbanken gelakt (zoek je nog schilders deze zomer….Sjoerd, Twan, Arjen (maar die zal andere prioriteiten hebben gok ik zo)) .

Je zal je misschien afvragen maar wat gaan jullie dan nog doen de komende 6 weken, nou nog best een aantal zaken….en greep hieruit:

  • Restpunten afmaken met de aannemer & installateur (E & W); daarna de formele oplevering met al het papier werk
  • Chris Timmer de schilder is nog een goede week bezig met de kozijnen
  • De bar…..natuurlijk het belangrijkste…..komt over 2 weken. Daarmee komen dan ook de tafels waardoor we dan ook meteen de inrichting kunnen voortzetten
  • Geluid en TV installatie; Erik is bezig met een selectie van eisen….hij maakt er wel wat van
  • Ophangen van accessoires sanitair
  • Verwijderen bestaand hek bij parkeerplek; dat gaan we van het weekend doen met de vrijwilligers
  • Hek plaatsen rondom de parkeerplaats – inclusief fietsenstalling (dit wordt aangestuurd vanuit gemeente)
  • Vloer opslag ruimte 5&10 coaten
  • Gras zoden leggen op de taluds
  • Aanbrengen & inregelen van toegangscontrole op de deuren
  • Routing aanbrengen rondom het park, samen met Jan van de Velde zijn we aan het kijken wat de gemeente en wat wij zelf willen.
  • Inrichten en thuis maken
  • …………………

Dus ja nog best veel te doen maar dan zijn we ook wel compleet.

Wordt je nou ook zo nieuwsgierig, kom dan maar eens kijken. Meestal zijn we wel op zaterdag morgen aanwezig!

Groet

Bouwteam