Nieuws

11-10

Vandaag/deze week hangen wij de Regenboogvlag uit. 11 oktober is de internationale Coming Out Day. Dit is een dag waarop in heel Nederland aandacht wordt besteed aan het moment waarop personen die zich identificeren als LHBTIQ+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer, aseksueel, panseksueel en andere seksuele voorkeuren en genderidentiteiten) openlijk voor hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of sekse uitkomen. 

Uitkomen voor wie je écht bent, uit de kast komen, oftewel je ‘coming out’ was en is voor velen een lastig proces. Door de Regenboogvlag uit te hangen laten wij als vereniging zien dat iedereen mag zijn wie die is!

Afgelopen zaterdag waren alle sport verenigingen te gast aan het Slingerbos om de regenboogvlag in ontvangst te nemen. Daarnaast zijn er een aantal regenboog aanvoedersbanden uitgereikt. Onze aanvoerder Mike van Boven heeft hem in ontvangst mogen nemen. As Zaterdag kunnen de teams gebruik maken van de regenboogaanvoerders band. In de bestuurskamer liggen een aantal exemplaren die deze dag gedragen kunnen worden.