31-03

Dinsdagavond 29 maart was het zo ver. De start van de Play offs, waarin Unitas/Perspectief mocht aanvangen tegen Mid-Fryslan. Unitas had veel vertrouwen kunnen tanken voor deze wedstrijd. Een knappe prestatie om 2e te worden in een zware poule samen met Nieuwerkerk, Wageningen en HKC. Veel tijd om na te genieten was er niet, want 3 dagen later werd de wedstrijd tegen Mid-Fryslan gestart in sporthal de Twine in Grou. Het voelde bijna als een thuiswedstrijd door alle meegereisde supporters. Gaaf om te zien hoe de hele vereniging meeleeft, waarvoor dank!

De wedstrijd begon wat stroef, maar Ineke de Boer wist de druk van de ketel te halen met 2 goals. Een domper was het uitvallen van Daan Reijgersberg door een enkelblessure bij de 0-3. Unitas wist door goed verdedigend werk Mid-Fryslan ruim 8 minuten van het scoren te houden, maar na het uitvallen van Daan kwam de ploeg terug op gelijke hoogte; 3-3. Invaller Thomas Hoekstra wist deze reeks te doorbreken door zijn eerste schot gelijk door het mandje te gooien. Om en om werd er gescoord tot Unitas een gat wist te slaan van 4 doelpunten (5-9). Vooral Ineke de Boer was scherp met haar 4 goals uit 7 kansen. Sowieso opvallend dat van de in totaal 18 goals uit de 1e helft er maar liefst 13 uit de handen van een dame kwamen. Zoals de ruststand van 8-10 al doet vermoeden: verdedigend kort er op, aanvallend kon het beter.

Het was Unitas dat veel beter uit de rust kwam en wegliep naar een 10-16 voorsprong. Thomas, Noah en Sabine wisten er allemaal 2 in te gooien. Met nog 12 minuten op de klok nam coach Marc Houtman een time-out. Het was belangrijk de marge zo groot mogelijk te houden voor aankomende zaterdag. Tot de 13-19 wist de ploeg het verschil op 6 doelpunten te houden. Topschutter van Mid-Fryslan Jesper Tolsma, kreeg geen centimeter ruimte van Mark Kreikamp en was ondertussen naar het andere vak gebracht. Dit wierp zijn vruchten af, hij wist 3 belangrijke goals te maken. Unitas daarentegen scoorde niet, behalve een mooie buzzerbeater van Mike van Boven. Helaas werd deze afgekeurd voor verdedigd, terwijl de 2 meter lange tegenstander zijn handen niet hoger hield dan Mike zijn buik. Uiteindelijk wist Mid-Fryslan dichtbij te kruipen tot 17-19.

Dubbele gevoelens door de kleinere marge dan nodig was geweest. Maar op de dinsdagavond uit in Friesland winnen van de nummer 1 uit de andere poule, zou van tevoren voor getekend worden. Unitas heeft laten zien dat het deze avond de betere ploeg was en dat geeft vertrouwen voor de return. Zaterdag mag Unitas met 1 punt verschil verliezen om een plekje te bemachtigen in de nieuwe tussenklasse.
Lief publiek, jullie zijn wederom hard nodig. Trek je oranje kleren aan, zodat sporthal de Sypel oranje kleurt. Daarna kan je mooi aansluiten bij de oranje party, georganiseerd door Funitas. We hebben er zin in, tot dan!