Nieuws

18-04

De competitie die toch mocht beginnen, weliswaar werd hoofdklasse poule B opgesplitst in 2 poules van 4. In een poule HK-Ba, met gerenommeerde hoofdklasse ploegen Nieuwerkerk, Wageningen en HKC, mocht Unitas/Perspectief haar borst meer dan nat maken. Het presteerde boven niveau en werd 2e met 8 punten. 4 winstpartijen waarvan 3 thuis en 1 uit.

Het doel was duidelijk, de tweeluik tegen Mid-Fryslan (1e in Poule HK-Bb) winnen om zo het felbegeerde ticket voor de tussenklasse te behalen. In beide wedstrijden rekende Unitas/Perspectief af met MF en de opluchting was groot. Unitas/Perspectief zit volgend seizoen bij de beste 20 ploegen van Nederland. Maar er kon meer... Er stond wederom een tweeluik te wachten, dit keer tegen Top Arnemuiden. Unitas/Perspectief ging deze wedstrijden onbevangen in en wilde zich meten met de andere halve finalist, een team dat zich de laatste jaren ook aardig in top van de hoofdklasse heeft genesteld. Uit werd er, zoals bekend, met 1 punt verschil gewonnen en het karwei mocht thuis, in een wederom bomvolle Sypel afgemaakt worden. Dit gebeurde en Unitas/Perspectief mocht naar de hoofdklasse finale.

Wie had dit gedacht? Het team is in de competitie gegroeid en zit in een geweldige flow. 6 topwedstrijden werden achter elkaar gewonnen. Wedstrijden werden op de verdediging gewonnen en de selectie is een hecht collectief geworden. Het 1e team begon het seizoen voor het eerst met 5 heren en 5 dames. Dit was nieuw en hier moest de ploeg aan wennen. Het proces wat het team heeft doorgemaakt is mooi fundament voor waar we nu staan.

De week voorafgaand aan de hoofdklassefinale werd er regulier getraind. Na drukke weken met 4 korfbalmomenten per week, was dit deze week terug gebracht naar de basis van 2 trainingen. Op maandag werd er relatief rustig getraind en donderdag werden de plannen voor HKC besproken. Een team dat we al tweemaal troffen en door en door kennen. De verschillende scenario’s werden besproken voor in de wedstrijd en wat er allemaal bij een finale spelen komt kijken. Het team oogde rustig en was vooral bezig met wat er nodig was om optimaal te kunnen presteren. Op de achtergrond was de hele vereniging bezig om er een geweldige dag van te maken.

Zaterdag 12:00 startte Unitas/Perspectief 2 de wedstrijd tegen Blauw-Wit 3. Op het spel stond ook hier een ticket voor de reserve tussenklasse. Echter moest Unitas/Perspectief een verschil van 3 goedmaken. De selectie was als geheel afgereisd naar Amsterdam maar helaas kwam Unitas/Perspectief 2 niet in haar ideale spel. De wedstrijd werd verloren met 22-16 en dit betekent dat Unitas/Perspectief 2 ook volgend jaar in de reserve hoofdklasse uitkomt. Mits Unitas 1 de finale zou winnen, dan promoveert het 2e direct mee naar de reserve League.

Met busjes werd er terug gereden naar Harderwijk. Een paar uur later, rond de klok van 5, verzamelde de gehele selectie zich opnieuw bij de Sypel. Met busjes werd er opnieuw gereden, dit keer met eindbestemming Dordrecht. Echter voordat de A28 werd opgereden, werd er langs de veld accommodatie gereden. Een grote groep, in oranje gehulde, supportersschare had zich verzamelend en stond al zingend en juichend langs de kant de selectie uit te zwaaien. Grote waardering en een grote boost voor de licht gespannen spelers.

Voor alle spelers een hele nieuwe ervaring; het spelen van een finale. In Dordrecht stroomde de hal langzaam vol. Prachtig om te zien hoe 2 supportersgroepen er een mooi feest van wilde maken. Tijdens de voorbespreking was er spanning te merken van de hele entourage, maar ook wel degelijk een focus voor hetgeen we voorbereid hebben en we wilden laten zien in de finale.

De hal werd donker gemaakt en de spelers mochten oplopen. Het publiek liet zich enorm gelden, zowel qua geluid als middelen om de sfeer te bevorderen.

Voor het wedstrijdverslag lees hier.

Hierbij een bericht van een zeer trotse trainer:

Ik ben uiteraard zeer tevreden met de prestaties die we de afgelopen weken hebben behaald, met een ticket voor de korfbal walhalla als kers op de taart.

Als spelers hebben jullie je, zowel individueel, maar ook heel erg als team en selectie ontwikkeld tot waar we nu staan. Ik vind het knap dat ondanks het vele wisselen jullie altijd het doel voor ogen hielden. Nu is het moment om te genieten van de prestaties die we samen hebben neergezet. Eerder in het verslag staat dat we bij de beste 20 ploegen van Nederland behoren, maar we zitten in de Korfbal League, de beste 10 ploegen van Nederland!!

Via deze weg weg wil ik ook een aantal mensen bedanken:

  • Het 2e team, uiteraard onderdeel van de selectie, maar staat altijd klaar voor het 1e.
  • De staf. Jeroen, Erik, Margreet, Tjeerd, Tess , Monique & Jelmer. Op de achtergrond zijn jullie stuk voor stuk belangrijk voor mij en de selectie.
  • De zeer betrokken TC en het bestuur voor organisatorische taken en de betrokkenheid zodat de selectie zich kon focussen op de prestatie.
  • De supporters die het hele jaar, maar de laatste weken in hele grote getalen, aanwezig waren. Jullie hebben geholpen het team door moeilijke momenten heen te schreeuwen en samen te vieren wanneer dit kon.

Ik heb enorm genoten van afgelopen zaalseizoen. Als Unitasser had ik dit niet durven dromen en is dit extra speciaal!