Nieuws

17-05

Op een zonnige zaterdagmiddag mochten zowel Unitas/Perspectief 1 en 2 afreizen naar Nieuwerkerk aan den IJssel om het op te nemen tegen een inmiddels hele bekende tegenstander. Een tegenstander waarbij we inmiddels ook weten dat het alle kanten op kan gaan qua uitslag. In het voorprogramma mocht Unitas 2 zich meten met de koploper in hun poule en bij winst kon er nog een goede kans gemaakt worden op het kampioenschap. Helaas werd het niet de middag van de oranje-zwarten, en ging Nieuwerkerk er met de winst vandoor.

Vervolgens het hoofdprogramma van de middag, Nieuwerkerk 1 – Unitas/Perspectief 1. Twee ploegen die aan het begin van het seizoen waarschijnlijk zelf een andere voorspelling van het verloop van het seizoen hadden geschetst dan hoe het uiteindelijk is geworden. De ene iets positiever dan de andere. Maar het veldseizoen is een heel ander verhaal, zo eenvoudig om hetzelfde niveau aan te tikken is het niet.

Hoewel er bij Nieuwerkerk een rumoerige periode achter de rug is, wist Unitas dat ook zonder de weggevallen dames, Nieuwerkerk nog steeds een enorm sterke ploeg had staan. En daarbij hadden zij ook zeker wat goed te maken, en dat was terug te zien. Nieuwerkerk speelde op het scherpst van de snede en dit wierp zijn vruchten af. Duels werden gewonnen, er werden betere keuzes gemaakt en kansen werden met een hoger rendement afgerond.

Unitas/Perspectief opende de score via Ineke de Boer, wie voorlopig haar laatste wedstrijd gespeeld i.v.m. haar bruiloft binnenkort. Onwijs jammer om haar energie en drive te moeten gaan missen! Maar dit gunnen we haar natuurlijk enorm 😊

Deze 0-1 bleek ook gelijk de laatste voorsprong van de oranjehemden. Hoewel het begin van de eerste helft nog redelijk gelijk op ging qua scores was het vooral Nieuwerkerk dat de touwtjes in handen had. Via 7-5 liepen ze uit naar een 9-5 ruststand.

Qua stand nog niks aan de hand. In de rust de puntjes op de i zetten en de tweede helft gas erop. Helaas bleek niets minder waar. Via 11-5 liep Nieuwerkerk uit naar een 15-6 tussenstand. Om en om scorend uiteindelijk een 24-16 uitslag.

Uiteindelijk een ruime, maar zeker niet geflatteerde uitslag. Maar, alles is nog in eigen hand! Met nog steeds één punt voorsprong op nummer 2 Nieuwerkerk zal het vlaggenschip zich opnieuw moeten oprichten om de komende wedstrijden de punten binnenboord te houden.

Komende zaterdag 21 mei wacht direct de belangrijke uitwedstrijd bij GKV/Enomics, waarbij de punten meegenomen zullen moeten worden om de koppositie te behouden.

@Unitaspubliek @Orange Army; we kunnen dezelfde steun als uit de zaal weer goed gebruiken!

Met dank aan Lara