Nieuws

20-09

Na de teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Dalto mocht Unitas/Perspectief 1 thuis aantreden tegen AW/DTV. Om niet direct achter de feiten aan te lopen in de competitie was een zege meer dan welkom.

Allereerst mocht het 2e aantreden tegen Dalto 3. Na de knappe overwinning vorige week bij KVS, ging het deze week een stuk makkelijker. Na een prima start (9-2), kwam Dalto nog terug tot 11-8. Hierna lieten de Harderwijkers zien dat ze veel beter waren en sloten af met een mooie 23-12 overwinning. Een prima start van de competitie met 4 punten uit de 1e 2 wedstrijden.

Bij de wedstrijd van Unitas/Perspectief 1 was het even wachten op de 1e doelpunten van de thuisploeg. Er werden genoeg kansen gecreëerd, alleen bleef de afronding uit. Hierdoor kwam AW/DTV op 0-2. Achteraf bleek dit ook de enige keer dat AW/DTV op voorsprong heeft gestaan. Hierna kwam Unitas/Perspectief via 4 goals op rij op voorsprong en ging het om en om naar een magere 7-6 ruststand.

In de rust werden de gemaakte afspraken nog eens nagelopen. Verdedigend stond het prima en kon er veel druk worden gegeven en op de schutters van AW/DTV. Zelf kreeg Unitas/Perspectief 62 kansen. Met 7 treffers lag het rendement echter te laag.

Na rust hetzelfde beeld, om en om bleven de ploegen bij elkaar in de buurt. Om de Harderwijkse aanval te versterken kwam Thomas Hoekstra binnen de lijnen. En hij liet zien waarom: 2 pogingen van grote afstand, 2 goals.

Bij 11-11 neemt Marc Houtman een time-out en brengt Laura van Winkoop in het veld. Haar 1e poging betekent direct 12-11. Als Lara Kreikamp 2 aanvallen later de 13-11 scoort (1 van haar 4 treffers), lijkt de wedstrijd beslist. Echter 2x Danny de Vos betekent 13-13.

Tot slot volgt de langste aanval van de wedstrijd. Unitas/Perspectief pakt een aanval met 10 kansen. Er worden prima kansen gezocht en met name wordt er ijzersterk vanuit de korf gespeeld. 9 rebounds worden er gepakt en 45 seconde voor tijd wordt de 14-13 gemaakt.

De laatste 2 aanvallen van AW/DTV worden doorstaan en uiteindelijk fluiten de prima leidende scheidsrechters voor het einde. Een terechte overwinning voor de Harderwijkers. 37 kansen meer genomen dan de tegenstander en volop strijd in het team. Daar kunnen we mee verder!

Komende zaterdag gaat de selectie weer gescheiden op pad. Unitas/Perspectief 2 gaat op bezoek bij Dos’46 3 en Unitas/Perspectief 1 gaat naar Mid Fryslan. Om 16.30 uur gaat de hoofdmacht van start.

New York Pizza Speler van de wedstrijd:

1e Floor Munnik ( 32 % )
2e Lara Kreikamp ( 24 % )
3e Sabine Verhoef ( 12 % )