29-09

Unitas/Perspectief 1 verliest ook de laatste wedstrijd van het tweeluik tegen Dalto 1.

Dit maal twee doordeweekse wedstrijd voor de selectie van Unitas/Perspectief. Deze wedstrijden zijn naar voren gehaald om voor een langere voorbereidingstijd in de zaal te zorgen. Unitas/Perspectief 2 speelde thuis tegen KVS 2. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen in Scheveningen werd nipt gewonnen door Unitas met 15-16. Dit beloofde dus wederom een leuke wedstrijd te worden in Harderwijk. Het tweede van Unitas speelde een goede eindfase van de eerste helft door maar liefst zeven van de laatste acht goals te maken voor rust wat resulteerde in een 13-9 ruststand.

In de tweede helft werd het echter alsnog spannend, maar Unitas/Perspectief 2 hield keurig stand en wist de wedstrijd met 18-17 te winnen.
Na dit goede voorbeeld mocht om 21:00 uur Unitas/Perspectief 1 aantreden tegen Dalto 1. De eerste ontmoeting tussen beide partijen werd in Driebergen door Dalto 1 gewonnen met 18-10, duidelijke cijfers dus. Vol goede moed hoopten de oranjehemden deze wedstrijd compleet anders voor de dag te komen. Unitas begon de wedstrijd goed en kwam met 1-0 en 3-1 voor. Dit was echter een startsein voor de ploeg uit Driebergen om gas bij te geven. Door een lange doelpuntloze fase voor de Harderwijkers kon Dalto uitlopen tot een 5-11 ruststand.

In de rust werden er veel verbeterpunten besproken door de thuisploeg. Helaas veranderde in de beginfase van de tweede helft dit weinig aan het spelbeeld van voor de rust. Thomas Hoekstra speelde nog wel een goede tweede helft met vier doelpunten van ver. Dalto liep uit naar een 10-19 voorsprong, toen pas kwam er een opleving van Unitas zijde met vier doelpunten op een rij. (2x Thomas Hoekstra, 1x Sabine Verhoef ook haar vierde, 1x Noah BIjsterbosch) De uiteindelijke meer dan terechte uitslag was 15-21 in het voordeel voor de simpelweg beter spelende uitploeg.

Dit laat Unitas/Perspectief 1 na vier wedstrijden achter op maar twee punten. Duidelijk niet de gehoopte seizoenstart. Komend weekend staan er weer thuiswedstrijden op de planning, mogelijk een kans om twee punten bij te schrijven.