Nieuws

29-10

Op 12 november kan het mooiste feest van het jaar losbarsten. En dan bedoel ik niet per se de aankomst van de Sint in Hellevoetsluis, maar de start van de Korfballeague. We hebben er veel te lang op moeten wachten, maar makkers, staakt uw wild geraas! Hij komt, hij komt!

Als kind vond ik de tijd rond het bezoek van de goedheiligman magisch. De voorpret die ik had bij het urenlang doorbladeren van het Grote Speelboek van Intertoys, de pepernoten die in het klaslokaal stonden en vooral de avonden dat je de schoen mocht zetten zorgden ervoor dat het de mooiste tijd van het jaar was. 

Je had niet alleen enorme voorpret, maar er hing een soort ongrijpbare spanning in de lucht: de vraag of je wel kreeg wat je wilde knaagde in je achterhoofd, maar ook de toevallige ontmoetingen met de pieten en de Sint in de stad, Dieuwertje Blok (‘Blokkertje Dieuw!’) op de tv en de lekkernijen in de etalages zorgden ervoor dat het begin november zinderde als nooit tevoren.

Ik zie parallellen met het begin van de Korfballeague. Al sinds 16 april dit jaar gonst het in Harderwijk: we gaan naar de League! En na een half jaar voorbereidingen, begint de spanning nu toch een beetje voelbaar te worden. De etalages zijn oranje, de verlanglijstjes zijn gemaakt. Vanavond mogen we bij wijze van voorpret de schoen zetten: kijken wat we vanavond in die schoen vinden. Naast de gebruikelijke kikkers en muizen, hoop ik toch vanavond een cadeautje te krijgen: een lekkere pot zaalkorfbal, mooie goals en vooral de wetenschap dat we er klaar voor zijn. 

Op 12 november begint de league, met een uitwedstrijd tegen Groen Geel. Dat kunnen we zien als de intocht: het wordt een feestje, een spektakel. En op 19 november is het pakjesavond. PKC thuis. Met een heerlijke strik eromheen. Het heerlijk avondje is gekomen!