Nieuws

20-11

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, een ½ jaar hebben we toegewerkt naar deze dag. Onze eerste thuiswedstrijd in de Korfbal League. We kunnen niet anders zeggen dan een zeer geslaagde start. Wat is er hard gewerkt door iedereen. Ongelooflijk mooi om zoveel mensen actief bezig te zien in de voorbereiding naar de wedstrijd toe. Om maar eens te noemen de mensen van de opbouw crew, ze stonden in de startblokken om de hal om te toveren. De dames van VVH maakte er nog een spannende 5-setter van (wat een heerlijke sfeer ook bij het volleybal…..topsport dag voor Harderwijk!) waardoor de opbouw razendsnel gedaan moest worden.

De mensen van het geluid, de livestream, camera mensen, interviewers, commentatoren al weken bereiden ze zich voor op hun aandeel in de geslaagde avond. Wat te denken van de mensen bij de jurytafel, de KL manager, de projectleider, de omroeper de mensen van de statistieken en uiteraard Orange Army allen messcherp om maar geen fout te maken tijdens de wedstrijd.

Nieuw dit jaar is de online kaartverkoop maar met vaste gezichten namelijk de dames van de entree, top ook om zo gastvrij bij het theater stuk ontvangen te mogen worden. Funitas die afgelopen week al flink de merchandise aan het verkopen is en na afloop nog even het feestje bij Arnoud in het café voortzette. Of het nog niet genoeg was ook nieuw dit jaar de sponsorhome, een goed gevulde sfeervolle zaal bij Sportcentrum Idema. Wat fijn om zulke goede sportcollega’s te hebben die de ruimte beschikbaar stellen om dit mogelijk te maken. De mannen en dames van de sponsorcommissie hebben er een ware spektakel stuk van gemaakt, ook hier weer vele vrijwilligers op de been om de sponsoren en genodigden van een hapje en een drankje te voorzien.

Na de wedstrijd het veilen van het shirt van onze aanvoerder Mike, mooi bedrag opgeleverd waar we weer leuke dingen van kunnen kopen. En dit allemaal nog maar om de theatervoorstelling te laten beginnen. Het ware spektakel stuk werd gedaan door de hoofdrol spelers van S1&2. Wat een ongeloof na het fluitsignaal bij het tweede en wat een beloning van het goede spel, het hing vorige week al in de lucht maar gisteren in de Sypel tegen PKC de eerste punten pakken is een zeer knappe prestatie van het tweede. Daarna de opkomst van het eerste, de strakke gezichten in en rond het veld maar wat een strijd hebben ze geleverd. Helaas geen punten maar alle respect van iedereen inclusief de tegenstander en dit allemaal in een bijna uitverkocht huis. Heerlijk om zoveel supporters van deze mooie sport samen te zien komen in de Sypel.

Dit was en is een mooie affiche voor de gemeente Harderwijk en met name voor ons als vereniging. Iedereen maar dan ook iedereen die hieraan heeft bijgedragen super veel dank; samen op naar nog vele mooie wedstrijden die mooie herinneringen mogen maken voor onze prachtige vereniging.

Het Bestuur