Nieuws

22-11

Unitas/Perspectief 1 verliest van PKC/Vertom 1, maar presenteert zich meer dan uitstekend in de debuut thuiswedstrijd in sporthal de Sypel.

9 maart 2019, dat was de laatste officiële thuiswedstrijd in sporthal de Sypel dat Unitas/Perspectief had verloren in de eigen hal. In datzelfde jaar degradeerde de ploeg kansloos uit de hoofdklasse, met 0 punten. Op 19 november, ruim 3,5 jaar later, inmiddels in de Kenonz Korfballeague, is het PKC/Vertom 1 wie deze reeks wist te doorbreken. In een leuke wedstrijd waarin Unitas iets meer dan een helft goed weerstand kon bieden tegen PKC, was niveauverschil nog te groot om een goed resultaat neer te kunnen zetten. Het publiek was zaterdag de grote winnaar. Een volle sporthal  en  ruim 5.000 kijkers op de livestream zagen hoe Unitas bleef knokken om bij te blijven bij PKC. Via een 10-12 ruststand liep PKC een kwartier voor tijd uit naar een 18-25 overwinning.

Na de eerste knappe punten tegen PKC/Vertom 2 in de reserve Kenonz Korfballeague voor het 2e team (22-21 overwinning) was het aan Unitas/Perspectief 1 om dit te herhalen. Coach Wim Scholtmeijer gaf in een kort interview voor de sponsors van Unitas al aan dat hij absoluut niet in zo'n wedstrijd wilde belanden, waarin er niet scherp gestart zou worden en de ploeg zich zou moeten terug knokken in de wedstrijd voor een goed resultaat. Dit is bij zijn spelers doorgekomen. Het 1e verdedigingsvak van PKC had haar zaken goed op orde en wist de hele wedstrijd veel druk te geven. Via 0-2 was het Thomas Hoekstra met het eerste Harderwijkse wapenfeit. Weer 2 doelpunten van PKC zorgde na 7 minuten dat het al 1-4 stond. De gewenste scherpe start voor PKC was er.

Vanaf dit moment kwam Unitas steeds beter in de wedstrijd. Via 2-5 knokte het zich terug tot 4-5 na schoten van Laura van Winkoop en Noah Bijsterbosch. PKC probeerde met drie doelpunten op rij toch verder weg te lopen, maar het hard werkende Unitas kreeg verdedigend steeds meer grip. Een goed spelende Renee Havenaar doorbrak de scoringsdrift van PKC bij 5-8, waarna Unitas zich naar een 9-10 tussenstand terug werkt. Zou er dan toch een stunt in de maak zijn in de Sypel?

Ook na rust gaat het nog even door en om-en-om scorend wordt het 13-15 voor PKC. Op dat moment valt de ploeg van Marc Houtman stil, wordt wat onzorgvuldiger en verliest de grip op PKC. En stilvallen in de Kenonz Korfballeague betekent ook direct dat je tegen een ruime achterstand komt te staan. De Papendrechters lopen uit naar 14-21 en de wedstrijd is beslist. In de slotfase weet Unitas/Perspectief wel weer betere aanvallen neer te zetten waardoor het weer mee gaat scoren met PKC. Via 17-24 wordt het door een doelpunt van Jules Verweij (wie bij 2 ook al een hele sterke wedstrijd speelde) uiteindelijk 18-25.

In alle opzichten heeft Unitas/Perspectief zich goed gepresenteerd in haar eerste Kenonz Korfballeague wedstrijd. Met een mooi en drukbezocht sponsorhome, een uitstekende sfeer vanuit het publiek, een altijd gastvrij Sportcafé, en ook zéker de Korfballeague crew en iedereen wie al wekenlang hard heeft gewerkt naar deze eerste thuiswedstrijd toe. Vanuit de selectie kunnen we niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar wij daarvoor zijn!

Op zaterdag 26 november reist de selectie voor de tweede keer van het seizoen af naar Nijeveen. Daar staan om 18:15 en 20:00 de wedstrijden tegen Dos '46 op het programma. Jullie steun helpt ons altijd om nét dat beetje extra te geven. Kom jij de selectie weer aanmoedigen?!

Met dank aan Mark

De New York Pizza Speler van de wedstrijd werd Thomas Hoekstra met 36% van de stemmen.

Foto's WVZ Fotografie: